Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Tenyérjóslás: a 7 kéztípus | A tiéd milyen?

Közzétéve: 2020. 10. 12. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 210 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tenyérjóslás minden esetben a kéz teljességét vizsgálja és alaposan tanulmányozza! Két tudományág egybefonódását figyelhettük meg az elmúlt időben: ezek a chirognómia és a chiromantia.

 

A chirognómia a kéz és az ujjak formáját vizsgálja, az emberi alkat és jellem örökletes tényezőire mutat rá; A chiromantia a tenyér vonalaira és a tenyéren elhelyezkedő jegyekre összpontosít, és kutatja a múlt, jelen és jövő eseményeit.

Természetesen nem kérdés, hogy egyik tudományág sem teljes a másik nélkül. Sokan csak kézelemzésnek hívják a tenyérjóslást, teszik ezt azért, mert félnek felvállalni a jóslással együtt járó "felelősséget". Minden esetben megvizsgáljuk az alakot, a formát, a bőrt és a körmöket is. Sokan bizony a kéz alapos tanulmányozásának első szakaszát szinte teljesen érdektelennek tartják, és a tenyérjóslásról szóló könyvek nagy része is elsiklik ennek jelentősége felett (ami nagy hiba!) és túl hamar fognak a chiromantia érdekfeszítőbb részleteinek boncolgatásához.

Mégis ennek a leírásnak a keretén belül térjünk rá a különböző kéztípusok és módosulások áttekintésére, vizsgáljuk meg őket a jellemmel és alkattal való összefüggésükben.

A kéztípusokat hét nagy csoportba soroljuk, (bár mindegyik további hét típust eredményez, ez utóbbiakkal itt nem foglalkozunk):

A hét főtípus a következő:

1. Elemi vagy primitív kéz

2. Spatulás vagy ideges-aktív kéz

3. Filozofikus vagy bütykös kéz

4. Kúpos vagy művészi kéz

5. Pszichikus vagy ideális kéz

6. Vegyes kéz

7. Szögletes vagy dolgos kéz

Ritka az olyan tenyér, mely nem valamely két típus keverékéből tevődik össze.

1. Az elemi vagy primitív típus

Ez a kéztípus igen alacsony szellemi színvonalra utal. Durva, általában esetlen küllemű, hatalmas tenyér, rövid ujjakkal és körmökkel. Nehezen vagy egyáltalán nem tud uralkodni indulatain és érzésein; minden, ami szépséggel, művészetekkel kapcsolatos az hidegen hagyja. A hüvelykujj mindig rövid és vastag, a fölső íz vagy más néven körömperc vaskos, húsos és általában szögletes. Az ilyen tenyér tulajdonosa heves vérmérsékletű, indulatos, gyáva, mégis képes másokat megfélemlíteni.

2. A spatulás kéz

Nevét onnan kapta, hogy az ujjak hegye ásóhoz vagy elszélesedő lapáthoz hasonlít, a tenyér pedig általában szélesebb a megszokottnál.

A tenyér tulajdonosa nyughatatlan, izgága, tele energiával és lelkesedéssel. Szinte semmit sem képes kitartóan csinálni, élete is inkább egy hullámvasúthoz hasonlít. Bár határozottság és a függetlenség jellemzi, sokszor képtelen dönteni. Mégis képes érvényre juttatni akaraterejét eredeti egyénisége segítségével.

3. A filozofikus kéz

Ez a kéztípus igen könnyen felismerhető. mert általában megnyúlt és szikár, csontos ujjak, fejlett bütykök jellemzik. A kéz tulajdonosa bölcsességét ritkán váltja pénzre. Ez az ember biztos, hogy kirí környezetéből. Mindig valami nem szokványos dologgal foglalkozik. Minden titokzatos vonzza. Ez az ember keveset beszél és megőrzi titkait; nagy gondolkodók, de még a kötőszavakat is körültekintően válogatja meg; Büszke, különösen arra, hogy eltér a többiektől.

4. A kúpos kéz

A kúpos kéz átlagos méretű, a tenyér enyhén keskenyedő, az ujjak tövüknél teltek, a körömpercnél pedig kúposak vagy kissé hegyesek. Ösztönös ember és a hirtelen sugallatok vezérlik mindennapjait. A kúpos típus művészi, impulzív egyéniségről árulkodik, amelyben azonban túl erősen érvényesül a kényelem és fényűzés szeretete. A legnagyobb hibája, hogy legyen bármily okos és gyors észjárású, hiányzik belőle a kitartás, s gyorsan kifáradnak,

5. A pszichikus kéz

A végletek keze: szép és mégis szerencsétlen. Alakja hosszúkás, vékony, törékeny, az ujjak egyenletesen keskenyednek, a körmök hosszúak és rendszerint mandula alakúak. Mégis ez a sok szépség erélytelenséget és határozatlanságot rejt, más emberekben ösztönösen szánalom ébred az ilyen kéztípusú emberekkel kapcsolatban. Végletesen idealista, szelíd és békés természetű, jóhiszemű, ösztönös bizalommal fordul mindenki felé, aki kedves hozzá. Távol áll tőle a gyakorlatiasság.

6. A vegyes kéz

A vegyes kezet nehéz leírni. A vegyes típus több típus jegyeit viseli magán. Szögletes, a spatulás, a kúpos, a filozófus vagy a pszichikus? Ez a kéztípus ötletes, sokoldalú, általában a céljait változtató, de el is érő jellemet takar. Könnyen alkalmazkodik másokhoz és a körülményekhez, eszes, de képességeit nem mindig tudja kamatoztatni. Kitűnő társalgó, legyen szó tudományról, művészetről, vagy a legfrissebb pletykákról.

7. A szögletes kéz és változatai

Ez esetben a tenyér a csuklónál, és az ujjak tövénél szögletes alakú, és az ujjak is erősen szögletesek. Dolgos kéznek is szoktuk nevezik, mert az élet számos területén könnyen és hasznosan alkalmazható. Általában még a körmök is szögletes alakot öltenek. Rendszerető, precíz, mondhatni pedáns embert takar. Tekintély tisztelő és fegyelempárti, életükben mindennek megvan a helye. Tisztelik a törvényt és a rendet, a megszokás rabszolgái;

Először megjelent: 2007.03.11.

Forrás: Ezoterikus.hu