Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A szabadság szimbólumai - lovak

Közzétéve: 2018. 05. 01. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 1105 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit üzennek a lovak? A ló körül rengeteg legenda és mítosz alakult ki. Egész könyvet lehetne írni ennek az állatnak a jelentőségéről és a hozzá társuló jelentésekről.

 

Állatok szimbolikája

Egyetlen más faj sem játszott akkora szerepet a civilizáció elterjedésében, mint a ló – olvasható Az állatok szimbolikája című könyvben. A lóhoz kötődnek temetési rítusok, de a születés képzetköre is: hátán az ember be- és kilovagol a világból. Odin, az északi isten egy nyolclábú paripán lovagolt, míg a hindu mitológiában Szúrja, a napisten hintóját csődörök húzták, miként a görög mitológiában Apollónét is.

A kínai asztrológia szerint a lóhoz a könyörgés és a rábeszélőképesség fogalmai társulnak. Emellett a szabadságot is szimbolizálja, mégpedig a féktelen szabadságot. A kínai asztrológia szerint a ló jegyében született emberek barátságosak és vállalkozó szelleműek, és hajlamosak a hirtelen indulatokra és érzelmekre.

Szabadság

A ló megszelídítése előtt nagy távolság választotta el egymástól az egyes népeket és kultúrákat, kevés kapcsolat volt közöttük. Később az élet legtöbb fontos területén szolgálta az embert: az utazásban, a háborúban és a földművelésben. Mára szerepe főként a szabadidős tevékenységekre, illetve bizonyos mértékig még a mezőgazdaságra korlátozódik, pedig kimeríthetetlen ereje van. A lónak köszönhetően a föld népei közelebb kerültek egymáshoz.

A ló tette lehetővé, hogy az emberek elhagyják a társadalom kényszerítő korlátjait, és szabadságot találjanak maguknak. Hozzásegítette az embert az utazáshoz, ezáltal az élet sokféleségének felfedezéséhez. A ló fenségessége a mai embert is leveszi a lábáról, elbűvöli, hogy a lovaglás közben ő maga is a földi világ fölé emelkedik, és újra átélheti a saját erejét és fenségességét. A lovaglást több költő is a repüléshez hasonlította, a szél erejéhez, és a tenger habjához.

Mit jelent számodra a ló?

A lónak belső adottsága van a jövendő megérzéséhez. Több legenda szól jövőbe látó lóról. A ló olyan szimbólum, amely az ember mágikus mivoltát fejezi ki. A lóhoz kötődő szimbolika összetett – kifejezhet utazást és haladást, sokszor talán éppen azért jelenik meg az embernél, hogy ebben segítse őt. Ugyanakkor a vágyakat, főként a szexuális vágyakat is jelképezi, a csődör gyakran előfordul a szexualitás jelképeként. A csődör megszelídítése tehát egyben a szexualitás és egyéb veszélyes vágyak megfékezése is.

Mint az a háziállatokra jellemző, lóból is sokféle létezik, és mindnek megvan a maga egyedi jellegzetessége. Lovaglás, szántás, vontatás – a ló ma is több funkciót lát el. Az ember akkor értheti meg igazán totemlova jelentőségét, ha meg tudta állapítani a fajtáját. Ma már ugyanis a lovakat (csakúgy, mint a kutyát) konkrét célra tenyésztik, ezért a típus meghatározása segíthet megállapítani, hogy az adott ló milyen célokat szolgálhat az életedben. Tehát a konkrét lovat magadra vonatkoztatva kell megvizsgálnod. Milyen színű? Milyen fajta? Hogyan szokott megjelenni előtted: fut vagy mindig állni látod? És csak nézed vagy lovagolsz is rajta?

Ha az életedben megjelent a ló, mint totem, akkor eljött az ideje annak, hogy megvizsgáld életedben a szabadság és az utazás kérdéskörét. Úgy érzed, hogy gúzsba vagy kötve? Tovább kellene lépned, vagy másokat kellene elengedned? Itt az ideje, hogy szabadságodat és erőidet életed újabb területein bontakoztasd ki? Kiveszed a részedet a környezetében az emberi kultúra segítéséből? És mások körülötted? Értékeled mindazt, amit a civilizáció nyújt számodra? A ló új utazásokat hoz az ember számára. Megmutatja, hogy miként lovagoljon olyan új irányokba, amelyek segítségével megtalálhatja szabadságát és hatalmát.
Forrás: Freespirit.hu