Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mutasd az ujjad, megmondom hányas vagy matekból!

Közzétéve: 2007. 07. 26. Írta: Ezoterikus.hu - fordította: K.T. Forrás: Die Welte cikke alapján
Értékelés
Egy brit kutatás szerint könnyen megállapítható bármely hét éves gyermek ujjainak hosszáról, hogy milyen képességekkel rendelkezik. Meglepő és mulatságos...
A kissrácok ujjaink hosszúsága egész komoly pontossággal meghatározza, hogy milyen számolási-, írás- és olvasási képességgel rendelkeznek.

A Die Welte folyóirat cikke szerint a kutatók az összefüggést az ösztrogén és a tesztoszteron még a magzati fejlődés során a gyermekre gyakorolt hatásának eredményével magyarázzák. Az egyik nagy-britanniai egyetem pszichológusai arra gyanakodnak, hogy az ösztrogén és a tesztoszteron erősen befolyásolják az agy terhesség alatti fejlődését, közvetetten pedig az ujjak hosszúságát is. A férfi nemi hormonok például egyértelműen annak az agyterületnek fejlődését támogatják, amely közvetlenül a térérzékeléssel és a matematikai gondolkodással hozhatók kapcsolatba. A női nemi hormon viszont egyértelműen a nyelvi készségekért felelős agyterületet erősíti. Mindkét hormon közvetlenül hat a gyűrűsujj és a mutatóujj hosszúságára!

A részletes vizsgálatok folyamán bizonyosságot nyert az, hogy az említett ujjak arányai a számolási-, írás- és olvasási készséggel függenek össze. Egy hosszabb gyűrűsujjal rendelkező kissrác sokkal jobb matematiaki tudásról adott számot, mint hozzá hasonló, de jóval rövidebb ujjú társa. A lányoknál viszont azt tudták bizonyítani, hogy minél rövidebb a gyűrűsujj a mutatóujjhoz képest, annál jobban olvasnak és/vagy írnak.

A hosszas vizsgálódás eredményeként született tanulmány alapján a brit pszichológusok összefogó cikket jelentettek meg a British Journal of Psychology című szaklapban, s egyöntetűen állítják, hogy a gyermekek ujjának hosszúsága alapján előre megmondható, hogy mely iskolai tárgyból, milyen eredményeket fog elérni a gyermek a suliban.

Forrás: Die Welte cikke alapján