Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Boldog kapcsolatok titkai! Tanulj a hibákból!

Közzétéve: 2020. 09. 13. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Kapcsolataink sokszínűségéből kiemelkednek párkapcsolataink – rendkívüli hatást gyakorolnak életünkre, önbecsülésünkre, önértékelésünkre.

 
Kihat közérzetünkre, napi munkánk elvégzésére, egészségi állapotunkra.

Elvégzetlen lelki munkával nehéz újrakezdeni, a sebeket be kell gyógyítani, a múltat lezárni, így valóban tiszta lappal léphetünk tovább.

A döntés felelőssége

Sikeres párkapcsolatot létesíteni, szexualitásunkban kiteljesedni csak készségek elsajátítása, begyakorlása útján lehetséges. Szakítás során új lehetőséget kapunk, hogy átértékeljük életünket és tanuljunk hibáinkból, az átélt eseményekből. Belső utad megtalálása sok érdekes tapasztalattal gazdagíthatja személyiségedet. Feltéve, hogy elindulsz az úton. Ha csodára várva helyben toporogsz, nem előre, hanem hátrafelé fogsz haladni, jó esetben maradsz ott, ahol vagy, a jól megismert és biztonságosnak vélt lelki síkon.
Minden kapcsolat két ember érzelmein, hozzáállásán múlik, legfontosabb szereplője a belső filmnek Te vagy.
Rendezni kell gondolataidat, érzéseidet, elvárásaidat. Tisztába kell jönnöd vágyaiddal, fel kell tárnod azokat a képességeket és készségeket, melyek eddig rejtve voltak előtted. Amíg nem látod magad előtt kristálytisztán a célodat, a gátlások és visszahúzó erők rabja leszel. Életedet irányítani akkor tudod, ha elfogadod önmagad olyannak, amilyen vagy.

Ha elfogadtad önmagadat, másokat is el tudsz majd fogadni.
Felelős döntéseket hozni életed irányításával kapcsolatban, alapos önismeret nélkül nem megy.

Tudnod kell, hogy kapcsolataid milyen sémák szerint zajlottak. Ha felbukkannak vissza-visszatérő momentumok, ha mindig ugyanabba a csélcsap típusba esel bele, valamit tanulnod kell az esetből.
Nem minden múlik egyedül rajtad, a mindig változó másik ugyanolyan csomagokkal érkezik a kapcsolatba, mint te is, csupán a mérete más terheinek.

Ismerni önmagadat bizonyos helyzetekben, tudni, mit fogsz reagálni az adott körülmények között elhangzó nemekre és igenekre, nem azt jelenti, hogy teljesen tisztában vagy lelked mélységével. Amikor életedben megismétlődnek az események, és egy sóhajtással tudomásul veszed, hogy megint könnyebb volt döntést hozni, nem fejlődtél semmit.
Vizsgáld meg, mitől volt az a döntés könnyebb, mihez képest volt az és milyen változásokat idézett elő életedben, lelkedben?
Érdemes elbújni egy csendes zugba a házban, a kertben, vagy kimenni a természetbe és elmerülni egy gondolatban. Megforgatni, megvizsgálni minden szempontból. Nem „mi lett volna, ha…” játékot játszva merengeni, hanem a gondolat magvát igyekezz megtalálni. Mi volt az oka, hogy felbukkant a gondolat, milyen érzéseket ébresztett benned? Milyen probléma megoldásában segíthet ez a tapasztalat?

Ne légvárat, pozitív piramist építs!

Az önfejlesztésből sosem elég. Az információ minden 18 hónapban megduplázódik, így az énképünk is folyamatosan változik, mert a viszonyítási alapunk egészen egyszerűen más lesz.
Feldolgozni az impulzusokat, elfogadni a változást és felhasználni életünk jobbá tétele érdekében – ez az igazi cél és kihívás egyben. Ez az út vezet a lelki békéhez, megnyugváshoz, hithez és harmóniához.

Önbizalmad növelésének legegyszerűbb módja, ha kicsiben kezded az építkezést. Egy piramist építesz fel ezzel a módszerrel, melynek tetején megtapasztalod a szabadságot. Kis feladatok elvégzése után erősödik önbizalmad, képessé válsz, szinte észrevétlenül, hogy kicsit nagyobb horderejű dolgokban is kipróbáld magadat.
Egy idő után a tükörbe nézve is azt tapasztalod, hogy valamilyen változás után áhítozik a lelked. Egy új frizura, masszázs, néhány új ruha csodákat képes művelni egy nő lelkével. Észreveszed, hogy a férfiak (újra) megnéznek az utcán. Átsiklik szemük a számukra jelentéktelen apró, hibás részletek, mint a szélesebb csípő, mert az ideális, általuk megálmodott szempárba néznek. Szeretnek megnevettetni, mert szeretik a nevetésedet. Ahogyan vagy – úgy tetszel. Meglepő és új felfedezés lesz.

Önbizalmad növekszik, tarts lépést a változással, olvass, informálódj, tanulj – légy nyitott és érdeklődő mindenre, ami eléd kerül.

Gyógyuló sebek

Bárki, aki a múltban átgázolt az életeden, semmibe vett, vagy hagyta, hogy értéktelennek érezd magad, és itt mindegy, hogy szavakkal és tettekkel fejezte ki, vagy csak ráutaló magatartásával sugallta ezeket a téves információkat, lassan elhalványul emlékeidben. Néha évek kellenek hozzá, máskor csak hónapok.

A gyógyulás folyamata mindenkinél más és más, hossza is egyéniségtől függően változó, de egy közös bennük: fájdalom, időszakos csüggedés, majd újra talpra állás hozza csak el a megérdemelt jutalmat.
Meg kell szabadulnod a tudatalattidba bevésődött negatív énképtől, az új kapcsolatok kialakítása ellen ágáló értelmetlen gondolatoktól.
Van úgy, hogy kapcsolatról kapcsolatra járunk, mindig jobb egy kicsit, aztán megfeneklik és elsüllyed, mint egy léket kapott hajó.
Ha te is egy ilyen hajóban utazol, csak egy dolgot tehetsz, rakd ki a kirakót, illeszd össze a benned található elemeket a társad elemeivel. Ha nem passzolnak a részek, az egész sem lesz tökéletes.

Legtöbb problémát az szokta okozni, hogy a kapcsolat és a benne élők túlnőnek saját kereteiken. Egyikőtök fentebb áll a lelki spirálon, mint a másikatok. Ha te vagy az, aki magasabb szinten rezeg, a probléma felismerésével és megszüntetésével át tudsz lendülni az akadályokon. Ezek az átlendülések egy új, határozottabb egyéniség kifejeződésével járnak, melyet rendszerint sem a kapcsolat, sem a társ nem tolerál.
A jóban-rosszban, holtomiglan-holtodiglan nyomása alatt kompromisszumokat kötni egy fojtogató, beteg légkörben értelmetlen harc a megváltoztathatatlan ellen.
Régen az asszonyok csendesen tűrték rossz kapcsolataikat, jellemzően a házasságukat, és sajnos ma sincs ez másként.
Kevés nő meri felvállalni az egyedülléttel járó komoly anyagi, erkölcsi és lelki kihívásokat.

Van élet a válás után

Ha elutasítod, hogy létezik még számodra is jó, kölcsönös szereteten alapuló, érzelemgazdag kapcsolat, hogy rád is vár még az életben szerelem, ha szakítás, válás után nem általánosságokat vetítesz a másik nemre, hanem mindenkiben önmagát próbálod meglátni, hamarabb beköszönt nálad is az új tavasz.

Ismeretségi körömben él négy hölgy, nevezzük egyikőjüket Ildikónak.
Évek óta húzódó válóperét végül visszamondta. Lelki sérülései, önértékelése, elfojtott becsvágya nem engedik kibontakozni egyéniségét.
Másik hölgyismerősöm, a példában Éva és férje között másfél éve húzódó vita folyik az alkoholizmus, a férj és feleség életfelfogása közötti gyökeres különbségek miatt, a válóperrel fenyegetőzés mára hatástalan. Éva úgy döntött elválik, erre lépéseket tett.
A harmadik hölgy, Kata, kisfiát neveli, otthonról vállal munkát, melyet a férj minden eszközzel megpróbál ellehetetleníteni, feleségét ellenőrzi, az alaptalan vádak a kisfiún keresztül érik a nőt. Kata válni készül, ügyvédekkel egyeztet.
A negyedik hölgy Zita, két kisgyermeket nevel. Rokkantnyugdíjas, diplomás fiatalasszony. Férje munka után a cyber-barátaival rendez interkontinentális vérfürdőket.
Négyük közül a legelfajultabb helyzettel itt találkozunk, a szóbeli bántalmazásokat már fizikai bántalmazások is követték, ő mégsem akar válni. Helyzete, mondja ő, reménytelen. Nincs munkája, testileg nem egészséges, két gyermeket kellene nevelnie.

Kívülről nézve minden szépnek látszódhat, a felszínt megkapargatva azonban érdekes lelki folyamatok szemtanúi lehetünk.
Ildikó hosszas lelki vívódások után, számára is fájdalmas döntést hozott, maradt a biztos rossz mellett, nem merte vállalni a bizonytalansággal járó, de szellemileg, érzelmileg könnyebb életet.
Éva helyzete könnyebb, gimnazista fia támogatja lelki útján édesanyját, barátai kiállnak mellette – az elhatározása után szinte kivirult, felszabadulttá vált.
Kata két éves vívódásának végére ért, rengeteg fájdalom, csalódás telepedett lelkére, szívpanaszai alakultak ki. Orvosa biztatja, a terhek lerakásával elmúlnak majd, életmódbeli tanácsokat kapott, pihenést, kikapcsolódást javasolt. A munkába temetkezve, csak kisfiának él, barátai biztató támogatásával készül új életére.

Milyen tanulságokat vonhatunk le a négy esettanulmányból? Egyedül a szerető támogatás elhatározásunkban kevés. Valós változásokat csak akkor érhetünk el életünk menetében, ha mi magunk is akarunk változtatni, merünk változni, továbbá nem merülünk el a kétségbeesés sötét bugyraiban, hanem kitűzött célunkra fókuszálva éljük napjainkat.

Mint magzat anyja méhében…

Megnyílni, sebezhetővé válni, feltárni lelkünket másoknak, egy partnernek olyan fokú bizalmat kíván, melyben a kiszolgáltatottság fel sem merülhet, nem okozhat félelmet, hanem csakis szerető támogatást.
Ha úgy érzed magad a párkapcsolatodban, mint egy várva várt magzat az anyaméhben, akkor a lehető legjobb helyen vagy.
Tanulj a hibáidból, de legjobb, ha mások hibájából tanulsz – ha úgy érzed döntened kell, mérlegelj minden lehetséges végkifejletet, mozgass meg minden követ és ne zárkózz be, keress magadnak társaságot.
Első körben elég, ha a szomszédokkal alakítasz ki jó kapcsolatot, a többi majd jön magától.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás