Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A munkamánia 10 jele! Ismerd fel időben!

Közzétéve: 2019. 02. 11. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 188 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Munkamánia – vagy a munka szeretete? Ma már mindenki környezetében fellelhető legalább egy munkamániás ember, aki reggeltől másnap hajnalig képes dolgozni.

Munkájába temetkezve, fel sem néz, amikor nemet mond egy családi ebéd meghívásra, a szabadidejében kikapcsolódás gyanánt legújabb munkájáról beszél barátaival, akik leginkább kollégái közül kerülnek ki.

A munkamánia apróságokkal kezdődik. Egy hirtelen jött megbízás, amely önbizalmat ad, tettekre sarkall, majd bizonyítási kényszerré növi ki magát, s végül maga alá temeti a munkamániást. Természetesen ebből ő semmit nem érzékel, csupán „szereti a kezében tartani a dolgokat”, „irányítani az eseményeket” és „nélküle semmi nem halad”.
Számára csak jól vagy csak rosszul mehetnek a dolgok, a részfeladatok eredményei mintha nem is léteznénk – maximalizmus mindenek felett, akár az egészsége és kapcsolatai rovására is.

Dúl benne a versenyszellem, ha te ma bemutatsz egy elegáns, szép és minden szempontból megfelelő megoldást, biztos lehetsz benne, hogy ő másnap előáll egy sokkal jobbal. Ez önmagában még nem is okozna problémát, de ahogyan önmagát, úgy másokat is képes túlhajszolni egy munkamániás.

Ritkán kér elnézést, hibáit nem, vagy nehezen ismeri be, mert retteg attól, hogy kudarcot valljon, vagy szembesülnie kelljen hibáival. Álmatlan éjszakáin önmarcangoló módon elemzi tetteit, azok következményeit és lázasan keresi a megoldásokat, mindaddig, míg szívtájéki tünetek nem jelzik, hogy baj van. ő ezt is úgy érzékeli, mint igaza bizonygatását: ki ha ő nem? Más senki nem lesz képes arra, hogy megoldjon problémákat. Ez az állandó szenzibilitás, nyugtalanság, és kapkodás jellemzi minden cselekedetét, a beszélgetéseket, ha nem megoldandó feladatokról szólnak, végtelenül tudja unni, nem bír megülni egy helyben.

Úgy tűnik energiája kimeríthetetlen, kitartása bámulatra méltó, a magányos, éjszakai ébren töltött órák azonban árulkodnak nagyfokú kimerültségéről.
A munkamániások hihetetlenül rossz alvók tudnak lenni, éjszaka felpattannak az ágyból és zihálva próbálják felidézni rémálmukat (egy befejezetlen feladatnak tudják be). Házasságuk, kapcsolataik rovására megy, hogy problémájuk nem maradhat rejtve, a felriadásokra a partner is felébred. Míg a függő ember szinte azonnal képes visszaaludni, társa órákig forgolódik mellette, nem mer elaludni, mert biztos benne, hogy újra felverik majd álmából – és joggal fél tőle.

Sok házasság megy tönkre a munkamánia miatt. Kimondva, vagy kimondatlanul ez okozza a válások nagy részét, míg a hoppon maradt fél otthon nyalogatja a sebeit: „hiszen mindent megtettem, hogy jobb élete legyen a hálátlannak!”, addig a kilépő félnek felüdülés a válás utáni időszak.

A munkamániás pedig még jobban beletemetkezik a munkájába, hazahordja a munkát, igyekszik még inkább nélkülözhetetlenné válni. Fogalma sincs, hogy mit kezdhetne a nyakába szakadó szabadidővel, amit pokolként él meg, hiszen minden perce elfecsérelődik haszontalan dolgokra. gyötri a bűntudat a félbehagyott munka miatt, észre sem veszi, hogy többet foglalkozik vele, mint gyermekével, szerelmével, vagy házi kedvencével.

Nagyra tartja magát és szakértelmét, minden működik a keze alatt, de nincs senki, akit bevonhatna a munkába, mert úgyis csak elrontaná, vagy hátráltatná.
Inkább vesz egy határidőnaplót, módszeresen feljegyez mindent, mikor mit kell megcsinálnia, elvégeznie és ezt a rendszert, hogy ne legyen üresjárati ideje, az ebéd elfogyasztása közben fejleszti tökélyre.

Amikor az éves szabadságolásról kérdezik, a válasz késik, rendszerint talál valamilyen okot rá, hogy akár külföldről is haza kelljen jönnie a munka miatt, a hosszabb szabadságolások alatt pedig egészen egyszerűen elunja magát. Sokszor betelefonál munkahelyére, apróságokat ellenőriz, ezzel kergeti őrületbe kollégáit, beosztottjait.
Õk egyébként igen megbízhatónak tartják, vissza is élnek lelkesedésével, hívogatják minden apróságért, a legváratlanabb időpontokban.

A túlhajszoltság jelei először a házastárson figyelhetőek meg, aki próbálja menteni a menthetőt, sikertelenül. A munkamániás csak saját akaratából, önszántából és szilárd elhatározással képes kilábalni ebből a mókuskerékből – külső segítséggel. Amikor már rajta is jelentkeznek a túlfeszítettség jelei, rendszerint komoly a baj, már a testi tünetek is megjelennek.
Õ az az ember, aki a nyugdíjra, mint megoldandó problémára utal. Képtelen élvezni, pihenni, kikapcsolódni a felszabadult időben, túlszervezi az idejét. Fiatal korában fel sem merül benne a gondolat, hogy miként képzeli el nyugdíjas éveit, esetleg legyint, hogy meg sem fogja érni.

Emiatt aztán még jobban belefeledkezik a munkájába, a családját teljesen elhanyagolja, a felmerülő konfliktusok alól kisiklik, megoldásukat elodázza.
Képtelen a játékos játékra, csak a nyerés lebeg a szeme előtt. Cselekedetei impulzívak, átgondolatlanok és ötletszerűek. Ha ezért kritika éri, sérelmezi, azt viszont nem veszi észre, hogy ő maga is kritizál másokat és megsérti a hozzá közel állókat bírálataival.

Sikerorientált, ami mai világunkban kimondatlan elvárás már minden beosztásban, azonban ez azzal jár, hogy nem tudja befejezni az elkezdett munkát, hogy más tevékenységet végezzen, legyen szó hazaindulásról, étkezésről vagy testi szükségletei kielégítéséről.

Betarthatatlan határidőket vállal, ami csak tovább nyomasztja, mert mindig a jövő lebeg a szeme előtt – a jelenben élni, kikapcsolódni, azt élvezni képtelen.
Mindent feljegyez, különben elfelejti, a családi évfordulóknak, eseményeknek a naplójában kiemelt helye van, de nem a felszabadult öröm számára, hanem, hogy az esetleges elfelejtkezésből konfliktus nélkül kikerülhessen. Addig sem kell másra gondolnia munkán kívül, hiszen kézben tartja az életét.
Szép lassan elfogynak mellőle a barátok, majd a családtagok is becsukják maguk mögött az ajtót.

A munkamániásnak segítségre van szüksége. Segíteni pedig csak azon lehet, aki maga is kész a változásra, a változtatásra.
A nyugodt alvást, a pihentető kikapcsolódást csak úgy lehet biztosítani számára, ha felismeri önsorsrontó magatartását. Akkor viszont azonnal cselekedni kell, megelőzni a következő, munkaügyben érkező telefonhívást…
Forrás: Ezoterikus.hu