Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi a neved? Úgy döntesz!

Közzétéve: 2018. 04. 16. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 338 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyesek szerint a név összefüggésben áll azzal, milyen munkahelyet választasz. Elsőre bizarrnak tűnhet a gondolat, de nézzük a részleteket...

 
Még 2008-ban két belga kutató megfigyelte, hogy az országukban dolgozók nagyobb valószínűséggel választottak olyan munkahelyet, amelynek a neve ugyanazzal a betűvel kezdődött, mint a saját nevük. A pszichológusok ezt a jelenséget, „implicit önzésnek” nevezik.

A Psychological Studies című folyóiratban megjelent cikk szerzői elvégezték ugyanezt a kísérletet Amerikában, és azt a következtetést vonták le, hogy a belgák megfigyelései nem minden esetben helytállóak. Uri Simonsohn, a Pennsylvania Egyetem tanársegédje kifejtette, hogy Walt Disney például nem azért dolgozott egy „D” betűvel kezdődő cégnél, mert különös vonzalmat érzett a betű iránt, hanem, mert ő saját magáról nevezte el a céget.

Simonsohn a 2004-es kampány során zajló jótékonysági felajánlások adatait elemezte ki, ahol az adakozó neve és munkahelye is szerepelt az adomány összege mellett. Õ is azt találta, hogy az első betűk egyeztek, de utána összehasonlította az első három betűit is a neveknek, és azt vette észre, hogy az első betűk egyezése idővel elmaradt, helyette egyre gyakoribb lett az első háromnak a megegyezése. Ennek azonban az az egyszerű oka, hogy sok ember olyan cégnél dolgozik, amit ő nevezett el, vagy amelyet nagyszülei, testvérei alapítottak.

Azért Simonsohn sem számolt le teljesen az implicit önzés teóriájával. „Mivel nekem is kisgyerekeim vannak, tudom jól, hogy az emberek jobban szeretik a saját nevük kezdőbetűjét a többi betűnél”- nyilatkozta, majd hozzátette: „De a betűpreferencia sokkal inkább semleges, kevésbé fontos döntéseknél befolyásol, például, hogy melyik bort válasszuk. Amikor arról döntünk, hogy hol dolgozzunk, vagy kivel házasodjunk össze, ennél fontosabb szempontok alapján döntünk.”
Forrás: Ezoterikus.hu