Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mit dugok ma a piros borítékba?

Közzétéve: 2019. 02. 04. Írta: Szatmári Nóra - Biborcsillag asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 196 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Régen egy 200 Forintost! Tudod, azt a papírpénzt, ami zöld színű, és a legkisebb értékű papírpénznek számított Magyarországon (persze a 100 Forintost megelőzően). Ma már viszont nincs, ezért 2000 Ft-ossal teszem ugyanezt! Kinek adom és miért csinálom?

Közeli rokonoknak, barátoknak, s olyanoknak, akiknek szerencsét kívánok az ma beköszönő újévben.

Az Holdújévi szokásokhoz tartozik a "piros tasak" legendája. Ez az ajándékozási szokás is emberemlékezet óta él: egy piros, szép ünnepi borítékba papírpénzt helyeznek, s ezt adják a gyerekeknek, illetve a nőtlen fiatalembereknek. Én ennél továbblépve mindenkinek, akinek szerencsét kívánok!
 

A borítékba csomagolt pénzzel óvatosnak kell lenni, mert: a teljes összegnek páros számnak kell lennie, ugyanis a legenda szerint a páratlan számok bajt hoznak mind az ajándékozónak, mind a megajándékozottaknak. A piros boríték felbontása az ajándékozó előtt ugyan szerencsétlenséget nem hoz, de udvariatlanságnak számít.

Miért pont piros?

Mert a piros a bőség, a szerencse, a gazdagság színe és jelölője.

A piros színek, kellékek és díszek mellett az újév elengedhetetlen kelléke a narancs. A kantoni nyelvjárásban a "narancs", az "arany" és az "édes" szavak ugyanúgy hangzanak. A narancs esetében is ügyelni kell, hogy páros számban ajándékozzuk őket, különben nem hoznak szerencsét.

HOLDÚJÉV ünnep

                                          

Forrás: Ezoterikus.hu