Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Õrült féltékenység? Ezt jelenti a karma törvénye szerint:

Közzétéve: 2019. 10. 30. Írta: Shift Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 210 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Emberi kapcsolatainkban, leginkább partnerkapcsolatainkban nem ismeretlen az az érzés vagy állapot, melyet féltékenységnek nevezünk. Mit lehet tenni ellene?

 
Állandó és intenzív jelenléte egyaránt sok szenvedést okozhat mindkét érintett félnek, főként azért, mert a féltékenység ráadásul többnyire nem megalapozott. Ha egy nő féltékeny, az egy meglehetősen ismert, talán általánosnak is nevezhető helyzet, ám egészen másról van szó egy férfi féltékenysége esetében. Mielőtt e két különböző helyzetet részleteznénk, nézzük meg, hogy valójában miről is van szó, ha az ember féltékeny.

A féltékenység halmozott ítéletek egyidejű jelenléte okozta karmikus teher. A féltékeny ember egyidejűleg ítéli el a partnerét, a potenciális vetélytársat és önmagát is. Bár szereti, sőt többnyire nagyon is, a partnerét, de nem tartja benne elfogadhatónak egy másik partner felé való fordulás lehetőségét. A potenciális (nem feltétlenül konkrét) vetélytársban pontosan azt nem fogadja el, ami miatt ő maga is ragaszkodik a partneréhez, azaz egy meglévő vagy csak feltételezett vonzalmat. Végül önmagának ítélete abban nyilvánul meg, hogy - felismervén a féltékenység okozta gyötrelmeket, a kapcsolatra kiható megpróbáltatásokat - hibásnak, felelősnek érzi mindezért magát.

A féltékeny nő

A féltékenység a vágyakozás módosult formája, amely a vágyak megvalósulását követően nyilvánul meg. Amíg azonban a vágyakozás egy vonzó kisugárzás, addig a féltékenység taszító. A vonzó kisugárzás előbb-utóbb bevonzza a vágy tárgyát, tehát a nő esetében a férfit, a taszító kisugárzás pedig taszítja a korábbi vágy megvalósult tárgya (azaz a férfi) felé irányuló idegen vonzerőket. A féltékenység ily módon a nő karmikus funkcióteljesítésének egyik fő megnyilvánulása mindaddig, amíg nem ölt a szükségesnél nagyobb mértéket. A szükségesnél nagyobb mérték pedig az, ami meghaladja annak a vonzerőnek a szintjét, ami az általa oly tisztelt vagy inkább szeretett férfi felé máshonnan (más nők felől) érkezik. Ebben az esetben már magát a partnert (a férfit) is kezdi taszítani, s éppen ezért kezdődnek a problémák. Nagyon érdekes egyébként, hogy a terhes nők esetében a korábbi féltékenység jelentősen visszaesik. Nos ez azért van, mert a nő másik fő vágya, a gyermek már úton van, és mintegy magára hangolja a női kisugárzást. Ezt veszik észre sokszor a férfiak egy terhes nő arcán, jelenségén, amit oly nagyon szépnek találnak.

A féltékeny férfi

Miután a féltékenység a vágy módosult formája, ily módon a kellő szellemiséggel rendelkező férfiak esetében gyakorlatilag ismeretlen érzés, illetve megnyilvánulás. Ha a szellemiség lángja lobog, akkor nincs mitől tartania a férfinak, hogy az általa oly szeretett és oltalmazott nő más férfi irányában kezd el tisztelettel viszonyulni, illetve küldi kisugárzását. Amennyiben azonban ez a szellemiség megcsappan, akkor a férfi elbizonytalanodik, hiszen tudatában van annak, hogy egy pislákoló láng felé nem fordulnak oly érdeklődően a nők, beleértve saját kedvesét is. Felmerül benne a - jogos - gondolat, hogy partnernőjének kisugárzása legyőzi az ő meggyengült szellemiségének erejét, és az előbb-utóbb) más férfit vonz be. A féltékenység, enyhébb mértékben is a férfi karmikus funkcióinak elégtelen teljesítését jelenti, komolyabb esetben a nemi identitás zavarának tudható be.

Mi a teendő?

Nő esetében egyszerre három dolgon is érdemes elgondolkodni? Tiszteletben tartom-e vagy pedig kisajátítom a társamat? Barátaimnak vagy ellenségeimnek tekintem azokat, akik ugyanúgy érez(het)nek mint én? Barátja vagy ellensége vagyok önmagamnak? E kérdések racionálisan könnyen megválaszolhatók, ám érzelmi szinten már sokkal nehezebben. Ha egy nő tiszteli a férfipartnerét, sokkal többet tesz a kapcsolatukért, mintha egyfajta majomszeretettel korlátozza őt. A tisztelet mindig szabadságot ad és erősíti a férfi szellemiségét. A férfi pedig mindig azt a nőt választja (azt tartja meg a kapcsolatában), aki ezt teszi vele. Nehéz karmikus feladvány, de nem megoldhatatlan.
A férfi féltékenység esetében a nemi indentitással kapcsolatban érdemes elgondolkodni, mert a fő karmikus funkció teljesítését komoly, mélyen lerakódott ítéletek gátolhatják...
Forrás: Ezoterikus.hu