Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

10 húsvéti spirituális tennivaló - Szüless újjá te is! Itt az idő!

Közzétéve: 2019. 04. 12. Írta: Szatmári Nóra, asztrológus Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 66 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tudtad, hogy a böjt fejleszti a hatodik érzéket? Ezért is fontos, hogy a Húsvétot kezeljük a helyén, mert nem a csokinyusziról szól, hanem a test és a lélek megtisztulásának lehetőségéről. Ideje a spirituális újjászületésnek!

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítését követően – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Halálával ugyan nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta az emberek bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

A vallási vonalon túl a Húsvét a tavaszvárás, egyben a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet pontos szabályrendszer alapján március vagy április hónapban ünneplünk, - a Hold állásának megfelelően.

A húsvétnak megfeleltethető zsidó vallási ünnep (pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás eseménye volt. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, ezek a feltámadás és az újjászületés.

A katolikus egyház 1581-ben kánonban rögzítette azt a számítási rendszert, mely meghatározza az ünnep pontos naptári helyét, ami (elvileg) a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap.

Pillants Te is lelked mélyére!

Ha ezt Húsvétkor megteszed, meglepődhetsz azon, milyen gyorsan találsz válaszokra. Rájöhetsz, hogyan szabadíthatod fel magadat azok alól a terhek alól, amelyek gúzsba kötnek, boldogtalanná tesznek, akadályoznak a testi, lelki és szellemi fejlődésben. Ha magadba nézel, újjászülethetsz!

Spirituális szempontokat figyelembe véve a Húsvét az őszinte szeretet adásának, az áldozatvállalásnak és a lelki-szellemi megtisztulásnak a pillanata. Egy évben egyszer adatik meg, tehát nem érdemes legyinteni, és azt gondolni... majd jövőre megteszem!

A Húsvét előtti nagyböjt arra (is) szolgál, hogy a testből és a szellemből elzzük a méreganyagokat, leromboljuk a gátakat, elhiggyük, hogy mindig van miért élni. Az önkéntes lemondás fontossága elvitathatalan!

A tükörbe nézés, a hibák beismerése megdöbbentő átalakulásokat eredményez. Komoly átalakító folyamatok zajlanak le a fejben és a szívben. A szellem kibontakozik, a test élettel telibb lesz. A böjt alatt elengedjük a húst és a szilárd táplálékot, azaz elengedjük mindazt, amire az adott pillanatban nincs szükségünk. Ennek a szakasznaka  végére veszi kezdetét a spirituális újév, amely ugya nem éjfélkor indul útnak, és nem is kell konkrét dátumot kötni hozzá, hisz a lényeg az akarat erőssége! Figyeld meg, hogy megtisztult testtel, szellemmel és lélekkel megsokszorodódik az esélyed arra, hogy teljesebb életet élj.


Az újjászületés alappillére megismerni a lehetőségeidet!

Döntsd le a korlátjaidat és lépj ki a komfort zónádból.

Bejelentkezés személyes konzultációra:

most 4 részes lelki gyakorlat ajándékba!

 

Szatmári Nóra - asztrológia tanácsadás

(coach szemlélettel)

 

+ 36 (70) 311 6125

Skype-on és Viber-en is!Csak Húsvét előtt lehet böjtölni?

Csak Húsvétkor lehet újjászületni?

Nem csak húsvét előtt lehet böjtölni! Nem is kell hat hétig tartania, mert nem az a fontos, mit lát ebből a külvilág, hanem az, hogy Te mit érzel bent, s belül milyen átalakító folyamatok zajlódnak.

Természetesen a Húsvét előtti önmegtartóztatás egyik nagy lehetősége, hogy tökéletesen önmagadra tudsz hangolódni, és a lelked alázatossá válik. Mivel a fizikai test nem kap szilárd táplálékot, így maga az ember nem az emésztésre koncentrál, hanem a saját belső életével, lemondással, fejlődéssel, kinyilatkoztatásokkal foglalkozik. Ennek eredményeképpen elkerülhetetlen, hogy a lélek megtisztul, hisz felszínre kerülnek az elraktározott félelmek, görcsök, szorongások, a feldolgozatlan sérelmek, - tucatjával. Ha a lélek tiszta, akkor a szellem is felszabadul, így pedig megszűnnek azok a gátak, melyek eddig a szellemi erők kiteljesedésének útjában álltak. Mert Te nem vagy kevesebb, mint bárki más, legfeljebb több benned a feszültség, a probléma, az elraktározott fájdalom. Ám, ha ezektől megszabadulsz, sokkal több lehetsz! Bátran szembesülj a hibáiddal, a gyengeségeiddel! Ha nem mered magadnak sem ezeket beismerni, akkor nem tudsz megtisztulni. Mert először midig magadban kell keresned a válaszokat, nem pedig a világban! Ha eddig a pontig eljutottál, sokat tettél önmagadért, s következő lépésként a fizikai zesz már magától tudja a dolgát! A szövetekből kiürülnek a salakanyagok, sorban megszűnnek az egészségügyi és párkapcsolati problémák. Csodát ne várj! Amennyi időbe került megbetegedni, meghízni, sérelmeket összegyűjteni... azokat legalább ugyanannyi időbe kerül ledolgozni. Ám, ha nekifogsz, akkor megtetted a tízmérdföldes út első lépését.
 

A spirituális világban mindenki a maga útját kell bejárja! Mindenkinek megvan a saját keresztje, amit cipel, a saját cipője, ami az ő lábát töri, nem másét. A karmikus tartozások keresztje egy emberi élet folyamán általában csak szaporodik, nem pedig csökken. A világi hajlamok, a pénz, a szeretetlenség és a magukat mesternek kikiáltó emberek mély hazugságban tartják különböző szintű tudatunkat, a tudatalattinkat és a tudattalanságunkat.

Rajtad (is) múlik, mennyit fogadsz be a külvilágból, és mennyi fakad belőled! Ahogy Te viszonyulsz, úgy viszonyulnak hozzád mások.

Az adósságaidat ki kell fizetned, a negatív hajlamoktól meg kell tisztítanod önmagadat.

Sathya Sai Baba ezt tanácsolja nekünk: “Kövesd a Mestert, Nézz szembe a gonosszal, Harcolj a végsőkig, Fejezd be a játszmát!”

Azonnali tennivalók!

Top 10 tennivaló:


-    légy önzetlen most!
-    szeress most!
-    örülj most!
-    mosolyogj most!
-    adj most!
-    teremts jót most!
-    küldd el a rosszat most!
-    légy tudatos most!
-    légy belátó most!
-    maradj a realitás talaján ma is!!

Forrás: Ezoterikus.hu