Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Visszaüt vagy visszavonul? A férfikézből kiderül!

Közzétéve: 2019. 07. 12. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 133 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szakemberek teljesen váratlan megállapítással álltak elő: úgy vélik, hogy a középső ujj hosszúsága alapján előre megjósolható, hogy az adott férfi mennyire viseltetik agresszívan másokkal szemben.

Természetesen nem az ujjak hosszúsága okozza az agressziót. Az erőszakosság tekintetében a legfontosabb tényező a férfi hormon, vagyis a tesztoszteron. Az anyaméhben a magzat különböző mértékű hormonhatásnak van kitéve, és a kutatók jelenlegi vizsgálatából az derült ki, hogy akiket nagyobb mennyiségű tesztoszteron ér, azoknak kisebb lesz a középső ujja a gyűrűsujjhoz viszonyítva. Másképpen megfogalmazva tehát, több tesztoszteron, viszonylag hosszabb gyűrűsujj.

Az anyaméhben eldől?

Azok, akiket nagyobb mennyiségben ért hormonhatás még az anyaméhben rövidebb középső ujjal rendelkeznek, és a későbbi életükben sokkal hajlamosabbak az agresszióra. A szakemberek azt is elképzelhetőnek tartják, hogy mind a tesztoszteronra, mind az ujj hosszúságára valamely harmadik, eddig nem ismert ok van hatással. Mindenesetre az kiderült a kutatók számára, hogy az anyaméhben zajló események erős hatással lehetnek a gyermek személyiségére.

Ez nem az első tanulmány, amely arra a megállapításra jut, hogy a férfiak középső, és gyűrűsujjuk méretének aránya valamit jelez a személyiségükből. A korábbi vizsgálatok szerint azok a férfiak jobbak a sport terén, akiknek ez a bizonyos arány kisebb, és úgy érzékelik, hogy a nők dominánsnak és maszkulinnak tartják őket. Más szakértő vélemények szerint, azoknak a férfiaknak, akiknek a középső ujjuk és a gyűrűsujjuk méretének aránya kicsi, azoknak nagyobb kockázattal kell szembenézniük az autizmust és az immunrendszer tökéletlenségét illetően.

Visszaüt vagy visszavonul?

A kutatók a jelenlegi vizsgálatok során megnézték, hogy az ujjak méretének aránya valóban utal-e a fizikai agresszióra. Közel háromszáz pszichológia szakos egyetemistát vontak be a kutatásba, a résztvevőknek egy kérdőívet kellett kitölteni, a szakemberek ez alapján mérték meg az agresszivitásukat. A kérdőív alapján tudták mérni a fizikai agressziót ("ha valaki megüt, visszaütök"), az indulatot ("hamar dühbe gurulok"), az ellenséges érzületet ("gyakran mardos a féltékenység"), és a verbális agressziót ("én elmondom a barátaimnak, ha nem értek egyet velük").

Közben a kutatók megmérték a résztvevők ujjait is, és a kisebb aránnyal rendelkezőkről megjósolható előre a fizikai agresszióra való hajlam, de más típusú agresszió nem állapítható meg, illetőleg mindez csak a férfiakra vonatkozik, a nőkre nem. A férfiaknak egyébként kisebb a középső ujjuk és a gyűrűsujjuk méretének aránya, mint a nőknek. A kutatócsoport vezetője azonban óvatosságra intett, hogy ez a kapcsolat az ujjméret és az agresszió között csak hajlamot mutat, és nem azt, hogy egy adott férfi agresszív lenne csak azért, mert a középső ujja rövidebb és a gyűrűsujja meg hosszabb. Nagyon sok tényező alakítja személyiségünket, olyan az mint egy kirakós játék.

Forrás: Freespirit.hu