Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan használd a mágikus energiákat?

Közzétéve: 2020. 06. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 85 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen energiákkal, elemekkel való munka nemcsak drámai változásokat hoz majd életedbe, hanem segít a természettel is összhangba hoznod környezetedet.

Az univerzum 4 kreatív energiája

Mindegyik energia a most felsorolandók közül létfontosságú az ember számára, mindegyikük rendelkezik pozitív és negatív aspektusokkal egyaránt. A Föld a Víz nélkül, mely felpuhítja, a Tűz nélkül, mely felmelegíti és a Levegő nélkül, mely körülveszi, csupán csak egy élettelen bolygó lenne. Ezek az elemek harmóniában dolgoznak egymás mellett, még akkor is, ha néha úgy tűnik, konfliktusban állnak egymással. Az elemek fizikai formában is jelen vannak, ugyanakkor nem annyira megfoghatóak mint pl. egy darab kő. Minden elem az Akasha-ból táplálkozik, mely az összes energia gyökere.

Az elemek és a rituális mágia

Az ősi civilizációk számára az univerzum 4 alapvető törvényre, energiára, vagy elemre tagolódott. Ezek voltak a Föld, a Víz, a Tűz és a Levegő. A kémia tudományának fejlődésével ma már tudjuk, hogy ennél sokkal több elem is létezik, ugyanakkor ez a 4 elem továbbra is a rituális mágia alapvető igazságaiként ismertek.

Az alapelemekhez sokkal inkább kötődik egyfajta érzelmi, pszichikus értelmezés, semmint ahogy azt a modern felfogás szerint ismerheti bárki. Az elemek és azok változása az asztrológiában is fontos szerepet töltenek be. Az asztrál világban sokkal inkább az elemek és energiák gyökere és milyensége döntő fontosságú, mintsem azok fizikai mivolta. A nyugati misztikus tradíciókban az elemekhez mind egy-egy szín és szimbólum is társult, ahogy azt az alábbi ábra is mutatja.


A keleti rendszer más jeleket és színeket használ az alapelemek megjelenítéséhez. Egy rituálé alkalmával az elemeket a 4 égtájhoz is társítják, és különböző rituális eszközökkel meg is jelenítik őket a mágia során.

A mágusok kapcsolatot vélnek felfedezni az érzelmek, a tárgyak, a tettek, a jellegzetes jegyek és a szimbólumok között, melyet kapcsolatként, vagy összefüggésként ismernek a mágiában. Ez nem konkrét összeköttetést jelent, hanem segít egyszerűbben megérteni az arany = nap = tűz asszociációsort.

A rituálé során a mágikus asztalon a mágiát folytató személy körbeveszi magát az elemeket jelképező szimbólumokkal és eszközökkel abban a reményben, hogy a belső- és asztrális energiák erősebbé válhatnak.

A 4 elemről és azok természetes jellemzőiről

A 4 elem az élet alapjait jelentik, melyekből minden származik és melyből minden létrejön a transzformáció és az egyesülés során.

A két nehéz elem, a Föld és a Víz, melyek passzív energiákkal rendelkeznek. A két könnyű elem, a Levegő és a Tűz, melyek aktívak. Mindkettő táplálkozik a másik kettő energiájából és képességeiből.

Az elemek körforgása

Tűz-Levegő
Levegő-Víz
Víz-Föld
Föld-Víz
Víz-Levegő
Levegő-Tűz

Elsőrang
A tiszta elemek, melyek nem változnak, vagy keverednek egymással

Másodrang
Elemek, melyek változnak és így vesztenek tiszta jellegükből

Harmadrang
Ezek nem elemek, hanem kétszeresen változtak az eredeti formájukból, ezeket a természet középének tartják.

Elemek
Az elemek általában az emberi szem számára nem láthatóak, vagy, ha igen, leginkább éjszaka, a hegyek között, különösen, ha fáradt, vagy álmos vagy. Bár az elemek természetesen léteznek, de létre lehet hozni egyet közülük, melyek rövid ideig léteznek.

Az ősi kultúrák számára az elemek magyarázták az univerzum létezését, bár sok mai okkultista számára azok csak energiaforrások és egyáltalán nem léteznek.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás