Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Az ötödik elem: Akasha

Közzétéve: 2019. 07. 11. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 134 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Akasha olyasmi, mint egy szuperelem: az összekapcsolódás a többi elem között, vagy akár egy központi Istenség, tudományosan meghatározva egy fekete lyuk, melyből minden elem ered és mindegyik elnyelődik benne.

Az Akasha az ötödik elem, az élet minden formája közti kapcsolat. A szó maga kelet indiai/perzsa, mások szerint szankszrit eredetű, jelentése „belső tér”. Fogalmazhatunk úgy is, hogy „lényeg”, „űr”, vagy „éter”.
   
A nevek helyenként, felfogásonként változnak, a tartalom, amit viszont megjelölnek, ugyanaz maradt. Az indiai Upanisádok szerint akasha a kozmosszal együtt keletkezett, energiával teli tér, amely betölt mindent, és mindent megteremt ami csak létezhet benne.

Az Akasha és jellemzői

Az elemek az Akashából táplálkoznak, viszont ő marad a megváltoztathatatlan, formatartó gyökere minden energiának. Ez a potenciális lehetőségek reménye, az ígéret a változásra. Az Akasha a testünkben is létezik, melyet mindenki lélekként ismer. Egy kis része az Akashikus energiának, mely a fizikai testünkben lakozik.

Az Akashát olykor szimbolikusan a Földben is felismerni vélik, - Földanyaként, ha úgy tetszik.

Az Akasha viszont elsősorban nem létező, energiája az univerzumban terjeng, de mégsem alkot formát, sem pedig anyagot. Mivel minden energiát magába rejt, ezért egy igen komplex és kiegyensúlyozott energia.

Kapcsolatok

Alaptermészet: ismeretlen
Energia típusa: projektív/receptív
Szín: lila, vagy fekete
Hely: külső terek, vákuumok
Rituálétípusok: vallási
Fém: meteorikus
Irány: észak, kelet-dél, kelet-nyugat, fent és lent
Idő: örök csillagfény
Élettér: prekoncepció, lélektelenség
Forrás: Ezoterikus.hu