Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Introvertált vagy extrovertált? Mely típus vagy valójában?

Közzétéve: 2020. 05. 21. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Kiskoromban, mikor anyukám rájött, hogy a színpadon szereplés nem igazán nekem való feladat, elmagyarázta, hogy vannak olyanok, mint én, akik - akár a krókusz, -nappal bezárják a szirmaikat...

 
...míg mások, - akár a napraforgó - mindig tágra nyitott szirmokkal szippantják be magukba környezetük energiáját. Ezt a két típust a felnőttek introvertált (befelé forduló) és extrovertált (nyitott) típusnak nevezik. Ahhoz, hogy jobban ismerd igazi éned, és képes légy minden szituációban a legjobbat kihozni magadból, nem árt, ha tudod, mely típusba tartozol!
   
Carl Jung teóriáját alapul véve az introvertáltak fárasztónak érzik mások társaságát, míg az extrovertáltak csak akkor nyílnak ki igazán, ha minél többen veszik őket körbe. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy az introvertáltak szégyenlősek lennének, hanem egyszerűen csak annyit, hogy nekik szükségük van rá, hogy olykor egyedül legyenek, hogy képesek legyenek feltöltődni.

Az agykutatás eredményei azt mutatják, hogy a pszichikai különbségek mellett fiziológiai eltérések is felfedezhetőek a két típus közt. Debra Johson, az iowai egyetem kutatója a vérkeringést vizsgálta a két típusba tartozó alanyokon, mely ugyebár az agy aktivitás egyik indikátora egyben. Az introvertáltaknál magas volt a vérkeringés az agy frontális területein, míg az extrovertáltaknál a memória, a tervezés, a problémamegoldás területei váltak aktívvá.

Extrovertáltak: a napraforgók

Az extrovertáltak sorából rengeteg jó menedzser, üzletkötő és politikus válik, akik a legjobb formájukat képesek hozni, ha közönség előtt állnak. Az extrovertált ember ugyanis mások energiáját szívja magába és ebből táplálja saját energiaszintjét. Az extrovertáltak ilyen formán utálnak egyedül lenni, vagy unatkozni, ilyenkor képesek akár a pusztító viselkedésre is, csak, hogy végre megtörjék az egyhangúságot. Szeretnek társaságban lenni, nem éppen magányos típusok, akik sokszor alkalmasak a vezetői szerepre is. Képesek másokkal szembeütközni, különösen, ha azok szintén extrovertált típusok. Általában nem nagyon értik, hogy az introvertáltak miért nem vágynak annyi társaságra. Ez talán épp abból fakad, hogy néha hajlamosak nem észrevenni környezetüket, és mindenkit letepernek energikusságukkal. Lehet, hogy néha nekik is meg kellene állniuk, hogy felfogják, mi történik körülöttük és bennük!

Introvertáltak: a krókuszok

Az általános félreértés az introvertáltakkal kapcsolatban, hogy szégyenlősek lennének vagy társaságkerülők. Ez nem, hogy nem igaz, hanem mondhatni, kissé pejoratív megjegyzés is rájuk nézve. A nőknél különösen negatívan cseng, ha azt mondják rá, hogy befelé forduló, míg egy férfinál erény is lehet a hallgatagnak tűnő komorság. Az introvertáltak igenis szeretnek eljárni, kapcsolatot teremteni, csak éppen néha szükségük van a magányra is, különben elfáradnak, vagy hangulatingadozásaik lehetnek. Ha feltöltődtek, akkor mindig újra felvértezve állhatnak akár a társaság középpontjában is. Az introvertáltaknak szükségük van arra, hogy őszinték legyenek másokkal és magukkal szemben is a saját szükségleteiket illetően. Természetesen ez azt is jelenti, hogy bizony közölni kell másokkal, hogy szeretnek együtt lenni velük, de néha vágyják a magányt is! Jobb, mintha komorrá válnának a társaságban, és senki nem tudná, hogy pontosan mi is a bajuk! Az introvertáltak mindig átgondolják alaposan, mielőtt kimondanának valamit, és épp ezért mindenkire hatással van tudatos és meggondolt személyiségük. Általában tehetségesek az írott szövegek alkotásában.
Forrás: Ezoterikus.hu