Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Imádkozz az ellenségedért!

Közzétéve: 2018. 04. 17. Írta: forrás: Medipress
Értékelés
Ez a cikk 337 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Friss kutatások szerint, ha valakit inzultus ér egy idegen ember részéről, kevésbé fog dühösen és agresszívan reagálni, ha előtte megáll egy pillanatra és imádkozik a másikért...

 
Brad Bushman, a tanulmány egyik szerzője, - aki az Ohio Egyetem kommunikáció és pszichológia tanszékének professzora - arról számolt be, hogy az imádság kedvező hatása a vizsgált esetekben nem valamiféle isteni közbeavatkozás eredménye volt, hanem annak, hogy megváltozott az illető hozzáállása a helyzethez. A megkérdezett alanyok nem is feltétlenül voltak templomba járók vagy vallásosak, az imádság világnézettől függetlenül nyugtatóan hatott rájuk.

Bushman mellett még Ryan Bremner a Michigan Egyetemről és Sander Koole az Amsterdam Egyetemről vettek részt a tanulmány elkészítésében, vizsgálatuk eredményei a Personality and Social Psychology Bulletin című online folyóiratban jelentek meg.
 


A tanulmány három különböző kísérletre épült. Az első kettőben nem volt kitétel, hogy keresztények legyenek az alanyok, a harmadikban azonban, amelyet egy holland egyetemen végeztek, kifejezetten keresztényeken végezték el a kísérletet. Noha mindhárom kísérlet során máshogy közelítették meg a kérdést, minden esetben ugyanaz az eredmény született: a másikért való imádkozás lenyugtatta az alanyokat, akik így sokkal higgadtabban tudtak reagálni az őket ért durva viselkedésre.
 
Próbáld ki! Ha valamivel, hát ezzel biztos nem veszítesz semmit!