Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Benned melyik Istennő rejlik a három közül?

Közzétéve: 2019. 04. 15. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 63 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenkiben él egy istennő, aki meghatározza jellemünket, motivációnkat, sikerünket az életünkben. Ki ő és vele együtt te ki vagy?

 

Jean Shinoda Bolen amerikai pszichológusnő Jung őstípusaiból kiindulva, a görög-római mitológiához visszanyúlva hét női altípust különböztetett meg. A bennünk élő istennők, akiket Bolen három csoportra osztott, lényegében alapvető irányultságainkat, motivációnkat jelenítik meg.

A három csoport

 

Az első csoportba a "szűz istennők", az önálló Artemisz, a bölcs Athéné és a befelé forduló Hesztia tartoznak. Õk megállnak a saját lábukon, önbecsülésük nem függ párkapcsolatuktól vagy külső elismeréstől, határozottak, céltudatosak, tudják, mit akarnak az életükben elérni és azt meg is valósítják.

A második a "sebezhető istennők" csoportja, amelybe az örök asszony Héra, az anyaságot jelképező Démétér és az alvilág királynéja, Perszephoné tartoznak. Közös vonásuk a függőség másoktól, önbecsülésük, identitásuk a külső kapcsolataiktól függ. Õk inkább határozatlanok, kevésbé tudják céljaikat, vágyaikat megvalósítani. Éppen ezért törékenyek, sokszor segítségre szorulnak, a legfontosabb kapcsolatuk megromlása vagy elvesztése teljes összeomláshoz vezet, kudarcként élik meg.


A harmadik csoportba az elbűvölő Aphrodité tartozik, aki nem "szűz", de nem is "sebezhető", mégis mindkét csoporttal rokon vonásokat fedezhetünk fel nála. Lehet határozott és céltudatos, de időnként gyenge és sebezhető is, ez utóbbi esetben a kudarcot nehezen viseli.

 

Miért kell ismernünk a bennünk élő istennőt?

 

Azért fontos megismernünk a bennünk lakó istennőket - a tiszta istennőtípusok ugyanis nagyon ritkák -, hogy jobban megérthessük önmagunkat, valamint a másokhoz és a munkánkhoz való viszonyunkat. Mindez arra tanít, hogy a belső istennőink "megszólításával" vegyük a saját kezünkbe a sorsunkat, és váljunk életünk főszereplőjévé.

 


Artemisz és Athéné törekszik a vezetői szerepre, amelyre tökéletesen alkalmasak is. Számukra nagyon fontos a hivatás, a munka életük talán legfontosabb aspektusa, képesek a párkapcsolatot is alárendelni ennek. Artemisz gyakran mutat férfi vezetőkre jellemző magatartásmintákat, vagyis rendkívül versengő, harcos és célorientált, aki könnyedén elvezet kisebb csoportokat. Athéné józanabb és kompromisszum készebb vezető, ezért megállja a helyét nagyobb csoportosulások élén is.

A párkapcsolat mindent meghatároz

 

Héra számára első a párkapcsolat, ő csak akkor válhat kezdeményezővé, ha a kapcsolata tönkremegy, viszont ekkor megkeseredett és igen hisztis lesz, akivel nehéz kijönni. Démétér sem igazi vezető alkat, számára az anyaszerep az elsődleges. Vezetővé csak akkor válhat, ha túl későn, vagy egyáltalán nem születik gyereke. Mivel erős benne az anyai ösztön, minden feladatot ennek motivációjával végez, sokat ad ugyan, gondos és körültekintő is, de mindenről tudni szeretne.

 


Hesztia és Perszephoné alkatukból és személyiségükből adódóan soha, egyetlen csoport élére sem állnak, míg Aphrodité legfeljebb valamilyen kreatív területen lenne képes vezetői vénáit alkalmazni, de ő sem törekszik erre.

 


Észrevehetjük ebből a rövid felsorolásból is, hogy nő és nő között óriási különbségek rejtőznek, és erőteljesen függ a személyiségtípusunktól, hogy az életünkben hogyan álljuk meg a helyünket.

Forrás: Freespirit.hu