Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Ezt kell tenned, az anyagi gyarapodásért: Csak párezer Forintba kerül

Közzétéve: 2019. 11. 05. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 204 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eredeti élőhelyén hatalmasra nő, lakásunkban viszont szép dísz lesz belőle. Keleten a gazdagságot társítják hozzá, így én is beszereztem pár éve egyet...

 
A Közép- és Dél-Amerikában honos, trópusi folyóparton élő, vastag törzsű, óriásira növő vadkakaó-fa, az ott élő törzsek nyelvén: parti pocsolyafa. Külseje különleges, a világ nem trópusi országaiban népszerűségét fonott kalács kinézetű szárának köszönheti.

A latin nevén Pachira aquatica fa egyedi jellegzetessége, hogy akár 3 méter magasra növő fiatalkori hajtásai elágazás nélküliek. Épp ezért három szár összefonásából alkotnak egy tövet. Szereti a meleget és a párás levegőt.
 
Hazánkban csak méretes, zöld dísznövényként "alkalmazható", eredeti otthonában illatos virágot és a kakaóhoz hasonló barna, szőrös termést is hoz.

De miért szerencse- és pénzhozó fa?

A kelet-ázsiai mondakörben megmaradt mese szerint azért szerencsehozó vagy pénzhozó fa, mert egy öregember a birtoka közelében rábukkant egy számára addig ismeretlen növényre. Az öreg megmagyarázhatatlan erőtől hajtva úgy gondolta, hogy ebből a fából fog meggazdagodni. Hazavitte, ápolgatta, dédelgette, s lassacskán rájött, hogy egy a maga nemében roppant ellenálló növényről van szó. Elkezdte szaporítani majd árusítani a közeli piacon. Gyors sikere őt is meglepte, hisz hamar eladta a növényeket. Mivel komoly vagyonra tett szert pénzhozónak keresztelte el.

Nekünk bevált, próbáld ki te is!

Forrás: Ezoterikus.hu