Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Tényleg az első megérzés a jó?

Közzétéve: 2020. 09. 15. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Képzeljük el, hogy étteremben ülünk, és gyorsan választunk egy előételt. Azt gondolnánk, hogy a választás az ízlelőbimbóink alapján történt, pedig nagy az esélye, hogy azért választottuk az adott ételt, mert ez volt az első az étlapon.

Arra vagyunk programozva, hogy az első megérzésünkre hallgassunk?

Valószínűleg nem olyan meglepő, hogy az első a legjobb. A kutatók kimutatták, hogy amikor az embereknek gyorsan kell választaniuk, általában az első elemet választják a sorban. Ráadásul úgy is gondolják, hogy ez a jó választás.

Számos bizonyíték utal arra, hogy az első dolgok kiváltságos helyzetben vannak” - állítja Dana R. Carney, a Kalifornia Egyetem (Berkeley) Haas Üzleti Karának munkatársa. „Az első érvek meggyőzőbbek, és az elsők mindig erőt sugároznak a preferenciák és választások terén.”

Carney és a PLoS ONE szaklapban közzétett tanulmány társszerzője, Mahzarin R. Banaji, a Harvard Egyetem pszichológusa olyan kísérleteket végeztek, amelyekben az alanyoknak gyorsan kellett dönteniük. A résztvevők mindegyik helyzetben az első lehetőséget választották, akár kedvenc eladót, akár felkínált rágógumit kellett választaniuk.

Carney szerint ez esetben egy olyan általános emberi, sőt állati hajlamról van szó, amelyben többnyire az elsőt választjuk, amikor nincs lehetőségünk a gondolkodásra. Amikor az emberek tájékozottabbak, vagy több idejük van a döntéshozatalra, nem mindig az elsőt választják. Az első választása segíti az embereket a gyors döntésben, és ennek révén elkerülhetik a bizonytalanság látszatát.

Carney és Banaji azt is megvizsgálta, melyiket választják az emberek a negatív tételek közül. Harmincegy résztvevőt kértek fel arra, hogy nézzék meg két 29 éves bűnöző képét a bűnügyi nyilvántartásban, akik ugyanazokat a bűncselekményeket követték el. Az alanyoknak azt kellett eldönteniük, melyikük érdemel kegyelmet. Ebben az esetben is úgy döntöttek, hogy az elsőt szabadon kellene engedni, a másodiknak pedig börtönben kellene maradnia.

A szakértők szerint ez azt bizonyítja, hogy az első választása beprogramozott biológiai mechanizmus az emberekben.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás