Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Jelen lehetnek illatok az álmokban?

Közzétéve: 2019. 02. 06. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 194 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aludtál már el a televízió előtt és álmodtad azt, hogy egy showban szerepelsz? Esetleg szenderültél már álomba egy nagy veszekedés után, és jelent meg álmaidban, hogy üldözitek egymást?

 
Az álom- és alváskutatók már régóta tudják, hogy van kapcsolat az álmaink és a hangok, érzékelések között, melyek aközben történnek körülöttünk, hogy álmodunk. De tudtad, hogy az illatok is befolyásolják az álmaink témáját?

Romlott tojás = romlott álmok?

Ez több mint lehetséges! A Mannheimi Egyetem kórházában 2 alváskutató 15 kísérleti alanya (nők, mivel bizonyítottan jobb a szaglásérzékük), orrához különböző illatokat tartottak. A REM alvás szakaszában, - abban a fázisban, mikor a leggyakrabban álmodunk, - minden nőt háromszor teszteltek. Először rózsaillattal, majd romlott tojás illattal, illetve egy természetes illattal. Egy perccel a szimatolás után felébresztették őket és megkérdezték, mit is álmodtak.

Érdekes konklúziók

A legérdekesebb nem az volt, amit a nők meséltek a kísérlet után, - senkinek nem voltak rémálmai, vagy álmai például hírességekkel, - viszont annál felkavaróbb volt, milyen mértékben befolyásolták az álmokat  a különböző illatok. Aki kellemes illatot érzett, kellemes álomban részesült, viszont a rossz illatok igen jelentős hatással voltak az álomképek milyenségére is. Természetesen az illatok nem hatnak konkrétan arra, hogy mit is álmodunk, viszont arra annál inkább, hogy hogyan érezzük magunkat az alvás után. Azokkal az álmokkal ellentétben, ahol pl. egy, a hálószobában lévő óra, vagy valamilyen más hang hallható, a hangokra emlékszünk a felébredés után is, míg az illatokra egyetlen nő sem emlékezett ébredés után.

A kutatás egyelőre csak e két illattal próbálkozott és valószínűleg az eredmény sok más professzort is sarkall majd arra, hogy tovább kísérletezzenek, viszont annyi következmény levonható: ha rosszat álmodsz, nem árt körbenézned a lakásodban, hogy van-e olyan kellemetlen illat, mely zavarhatja az éjszakai pihenődet! Vagy legalábbis az eredmény még egy jó ok arra, hogy csokis sütit süss elalvás előtt este!
Forrás: Ezoterikus.hu