Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Varázskövekkel a TAROT nyomában

Közzétéve: 2007. 06. 25. Írta: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3956 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A Tarot kártyák és a kövek, ásványok ősidők óta jelentős szerepet játszanak. De hogyan párosítsuk ezt a két látszólag eltérő dolgot, miben segítenek a kövek?
A kövek, féldrágakövek, ásványok gyógyítanak, energiát sugároznak, s ezt már őseink is pontosan tudták. A kövek segítségével megérthetjük, hogy miképpen tudjuk mindennapjainkat szebbé varázsolni. A Tarot Nagy Arkánumának és a kövek összefüggésének is érdekes eredménye lehet.

Ha elkötelezett híve vagy a Tarotnak, talán Te is húzol regglente egy lapot indulás előtt. Az ezen laphoz rendelt kő energiáit hasznosíthatod egész nap. Ha teheted, vidd magaddal táskádban vagy zsebedben... (persze, ha birtokodban van)

Kövek és Tarot

Mágus - a mesteri tudás
A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez. Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal.
Köve a Topáz.
Miben támogat?: A topáz segít céljaid elérésében. Megszabadít a gyötrő gondolatoktól, általános erősítő hatása van.Főpapnő - intuíció
A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli. Õ a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz. Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság.
Köve a Krizokolla.

Miben támogat?: A krizokolla a lélek nyugalmát teremti meg, fogékonnyá tesz az érzelmek iránt, segít az értelem és érzelem egyensúlyának megteremtésében.Uralkodónő - termékeny talaj

Az Uralkodónő a természet mindig új életet adó kimeríthetetlen erejét testesíti meg. Az elevenséget, termékenységet, fejlődést és az új születését szimbolizálja. Õ minden élet kiapadhatatlan forrása, jelzi kreativitásunkat és fogékonyságunkat, képességünket új impulzusok felvételére és újjáalakítására.
Köve a Smaragd.

Miben támogat?: A hűség, az örök szerelem, fiatalság szimbóluma. Fokozza a vonzerőt, megóv a szembetegségektől, a vírusfertőzésektől.Uralkodó - szerkezet, rend
Az Uralkodó a szerkezeti elemet, a stabilitást, a biztonság és folytonosság utáni vágyat jelképezi. Azon törekvésünket szimbolizálja, mellyel igyekszünk függetleníteni magunkat a természeti feltételektől, azok minden kiszámíthatatlanságától.
Köve a Rubin.

Miben támogat?: A rubin erővel tölt fel, így szellemed teljes tudatával és erejével uralod cselekedeteidet.Főpap - bizalom
A Főpap a hit világát, a vallásos bizonyosságból eredő mély bizalmat testesíti meg. A régi időkben a Tarot három védőkártyája egyikének számított, alapvetően kedvezően befolyásolja a dolgok menetét.
Köve az Ametiszt.

Miben támogat?: Abban, hogy felismerjük a Világhoz való egységes viszonyulásunkat.Szeretők - a szív választása
Két témát köt össze ez a kártya. Jelentős szerelmi tapasztalatokra utal, de arra is ráébreszt, hogy ez döntést igényel: le kell mondani életünk eddigi kereteiről (szülői házról, agglegényéletről, flörtölésről), és egyértelműen el kell kötelezni magunkat szerelmünk mellett. Csak ez a lépés vezet el ahhoz a lehengerlő tapasztalathoz, amit a Szeretők kártyája mutat
Köve a Rubelit.

Miben támogat?: A rubelit szíved és szellemed harmóniájának létrejöttét támogatja.Diadalszekér - bizakodó elindulás
A Diadalszekér nagy ugrást jelent előre. Azt mutatja, hogy megválunk megszokott környezetünktől és saját utunkat járjuk. Ehhez a szabadság utáni vágy, az elveszett paradicsom keresése vagy egyszerűen érvényesülési törekvésünk szolgáltatja a hajtóerőt. A Diadalszekér az egyetlen Tarot kártya, mely bizakodónak és örömtelinek ábrázolja ezt az útra kelést.
Köve a Mookait.

Miben támogat?: A kő ahhoz ad útmutatást, miként találd meg belső egyensúlyodat.Igazság -
megfontolt ítélet
Az Igazságosság kártyája több témakört ölel fel. A világos, objektív felismerést, a tudatos és eltökélt ítéletet, megvesztegethetetlenséget, kiegyensúlyozottságot és becsületességet szimbolizálja, azt jelzi, hogy érvényesíthetjük jogainkat. A hétköznapi élet szintjén azt mondja, hogy környezetünket lényünk visszhangjaként éljük meg, minden jóban-rosszban cselekedeteink következményeivel konfrontálódunk.
Köve a Kyta
.

Miben támogat?: A Chyta segítségével "kénytelen" vagy felismerni, hogy minden tettedért felelős vagy!Remete - hűség önmagunkhoz
A Remete a visszahúzódás és a magunkba fordulás kártyája. Introvertált életszakaszt ábrázol, mely során elhatároljuk magunkat idegen befolyásoktól, hogy a buzgó tevékenységtől és az emberektől távol találjunk rá újra a nyugalmunkra, és mindenekelőtt önmagunkra.
Köve a Karoit.

Miben támogat?: A kő visszavezet önmagadhoz.Szerencsekerék - életfeladat
Aszerint, hogy miként nézünk szembe sorsunkkal, a kártya vagy tehetetlenségünkre és gyámoltalanságunkra, vagy arra az élettapasztalatra utal, mely fejlődésünket és érésünket segíti. A történések szintjén gyakran olyan helyzeteket mutat a sors Kereke, melyek folyamatát egyelőre nem vagyunk képesek befolyásolni.
Köve az Amazonit.

Miben támogat?: A kő útat mutat ahhoz, hogy részesei legyünk az egésznek.Erő -
életkedv
Ez a kártya egyértelművé teszi, hogy ösztönlény valónkat nem rejthetjük sápadt erények mögé, hanem nyíltan szembe kell néznünk a bennünk élő, néha félelmetes archaikus erőkkel, azokat szeretettel elfogadva, gyöngéd erőszak útján kell lassanként megszelídíteni. Ily módon nemcsak ezek az őserők állnak rendelkezésünkre, hanem mindazon erőtartalékaink, melyeket eddig ösztöneink elnyomására fordítottunk.
Köve a Moki márvány.
Miben támogat?: A márvány az ősi, teremtő energiát vonzza hozzád.Akasztott - nyugvópont
Az Akasztott Ember felületes jelentése, hogy megakadtunk, kutyaszorítóban vagyunk. Mélyrehatóbban vizsgálva azonban, szükségszerűséget mutat e kényszeredett nyugalmi állapot külső mozdulatlansága. Lehetőség arra is, hogy mélyreható elemzéssel megváltoztassuk világnézetünket és egész életünket.
Köve az Akvamarin.

Miben támogat?: Az akvamarin a felismerés köve, a világosság felé vezet, de ne feledd! Ezért áldozatot kell hozni.Halál - természetes vég
A Halál a búcsút jelenti, a nagy elengedést, a véget. Ezzel egyben az új, az eljövendő útját készíti elő; a kártya maga azonban elsősorban a véget tárja elénk. Ezen belül jelentheti a rég áhított, felszabadító befejezést, de természetesen legfájdalmasabb tapasztalatainkra is utalhat.
Köve a Szugilit.

Miben támogat?: Szugilit segít önmagad teljes megismerésében...Mérséklet - megfelelő arányok
A Mértékletesség kártyájának jelentése érthetőbb lesz, ha "Helyes mérték"-nek nevezzük. A Tarot csomagban az utána következő Ördög (XV) kártyának, a mértéktelenség megtestesítőjének egészséges ellentéte. Harmónia, kiegyensúlyozottság, higgadtság és lelki béke jellemzi a Mértékletességet.
Köve az Ametrin.

Miben támogat?: A kő abban segíthet, hogy a rossz szokásoktól megóvd magad. Nehéz lesz!Ördög - mértéktelenség
Az összes Tarot kártya közül természetének megfelelően az Ördög a legnehezebben megfogható, mert mindenki számára más arcát mutatja. Az általa jelzett élményekben a közös vonás a függőség, az akaratnélküliség, a jószándékok kudarca, valamint a meggyőződésünkkel szöges ellentétben álló cselekedetek.
Köve az Obszidián.

Miben támogat?: A kő a kiút megtalálásához vezető utat mutatja! Ne hagyd magad sodortatni az árral!Torony - bizonytalanság
A Torony azt mutatja, hogy a vélt biztonságból magunk köré emelt falak hirtelen inogni kezdenek. Általában olyan struktúrákról és dimenziókról van szó, melyek túl szűkké váltak számunkra. Ez érintheti meggyőződéseinket és alapelveinket éppúgy, mint szakmai és pénzügyi biztonságra vonatkozó elképzeléseinket, nem utolsó sorban baráti és egyéb személyes kapcsolatainkat.
Köve a Labradorit.

Miben támogat?: A labradorit a nagy felismerést hozhatja életedbe, az égő torony mostani önmagad, kellő önismeret nélkül.Csillag - új bölcsesség, új remény
A Csillag a remény, a bölcsesség és a mélyebb összefüggések felfedezésének kártyája. Azt mutatja, hogy olyan dogokat tervezünk vagy indítunk útjukra, melyek a messzi jövőbe nyúlnak és melyek pozitív alakulását jogosan remélhetjük. Ebben a korai szakaszban gyakran még nem is vagyunk tudatában ténykedésünk messzemenő hatásának.
Köve a Verdelit.

Miben támogat?: A kő a születési csillagképed jobb megértését segíti elő, felfedi előtted azt, hogy a sorsod a Te irányításod szerint alakul.Hold - sejtés, vágy
A Hold kártyája a sötétségbe és az éjszakába, a lélek titokzatos világaiba kalauzol, megmutatva sejtéseinket, vágyainkat, álmainkat. A Hold világos oldala a romantikus álmodozást, élénk fantáziát és erősen fejlett érzékenységet jelöli. A kártya mégis inkább a sötét oldalt mutatja, a lélek mélységeit.
Köve a Holdkő.

Miben támogat?: Nem várt örömöt, sikert, növekedést hoz, és bármely férfit engedelmessé varázsolja.Nap - életöröm, életerő
A Nap kártyája a nagy életöröm, a vitalitás, a melegség és a bizakodás megtestesítője. A tudat megvilágosító erejét is jelenti, amellyel tiszta képet kapunk és legyőzhetjük gondjainkat, az irritáló tényezőket és kísérteties félelmeinket. Fiatalos frissességgel és az újjászületés érzésével ajándékoz meg. Az élet napos oldalát jelképezi.
Köve a Pirit.

Miben támogat?: A pirit a kettős én felismerését segíti elő.Végítélet - jóvátétel ítélet

A Végítélet kártyája könnyen félreérthető, ha elnevezéséből indulunk ki. Az ítélethez, különösen az itt szereplő végítélethez elsősorban a büntetés, a kárhozat, és ebből adódóan a félelem és rémület kapcsolódik. A kártya jelentése viszont mindig csak szimbólumai, illetve a mögötte rejlő lelki és mitológiai képek alapján értelmezhető.
Köve a Szerpentin.

Miben támogat?: A kő támogat abban, hogy hiteles éned kiszabadulhasson.Világ - egység, összhang
A Világ kártyája az újra megtalált egységet, a mélységes harmónia élményét és egy fejlődési folyamat örömteli befejezését mutatja. Szavakkal megragadni e kártya szépségét azzal a veszéllyel járna, hogy érzelgős történethez írnánk happy end-et. A hős utazása során a boldog véget, az újra megtalált Paradicsomot jelképezi, ami a hétköznapi életre vetítve egyszerűen annyit jelent, hogy célhoz értünk.
Köve a Kunzit.

Miben támogat?: A kunzit a szeretet jelképe, mely kifejezi célba érkezést.Bolond - lelkesedés, kezdeményezés
A Bolond a bennünk elő gyermeket személyesíti meg. Spontán újrakezdést és előítélet-mentes nyitottságot jelképez. A játékos, életvidám gondtalanság kifejezése azt mutatja, hogy csodálkozva, határozott elvárások és gyakran előzetes ismeretek nélkül lépünk életünk egy új területére. Gyermekes kedélyre és ennélfogva könnyelműségre, balga naivitásra, játékosságra is utalhat, de ugyanakkor jelenthet ostobaságot is, vagy a bölcs és alázatos belátás egyszerűségét, amihez csak hosszú és gyakran fáradságos út végén érkezhetünk.
Köve az Olivin.
Miben támogat?: Az olivin a végtelenség szimbóluma, általa megértőbbé, belátóbbá válsz.

A kártyalapok leírása Hajo Banzhaf könyve nyomán készült.
A tarot és kövek összefüggés a Kő-követek c. könyv nyomán készült.Tarot sorselemzést szeretnél? Keresd Bellát!

Bejelentkezés: 06 20 9 745 041