Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

15 dolog, amit biztos nem tudtál a naptárakról!

Közzétéve: 2010. 10. 26. Írta: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3336 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Maga a kalendárium szó latin eredetű, szó szerinti jelentése: "tartozásjegyzék", mivel a régi korokban minden hónap első napján kellett megadni a tartozásokat.
Az első naptárak nem a napok dátumának szempontjából voltak jelentős, hanem egyfajta útmutatóként szolgáltak az emberek életében.

A legősibb naptárak egyik általános jellemzője volt, hogy asztronómiai alapokat használtak, különösen a Nap és a Hold mozgását. A különböző kultúrák által használt naptárak felépítése első látásra igen hasonlónak tűnik, - így nem csoda, hogy a tudomány világa eleinte valamilyen égből eredő „központi befolyás” hatását vélte felfedezni ennek hátterében. Viszont, ha valóban feltételezzük egy „központi naptárinstruktor” létezésének lehetőségét, akkor máris kizárhatjuk, hogy a naptárak a bolygó mozgásokhoz és a régi korok embereinek igényeihez viszonyulva készültek volna el.

Milyen naptárak léteznek? Melyek a mai naptárak kiinduló pontjai?

A nyugati, vagy más néven gregorián naptárat 5 ősi naptártípus befolyásolta jelentősen.

Az első, az egyiptomi naptár, mely a Szíriusz csillag köré összpontosul. A legfontosabb naptárként tartják számon, mely a legjelentősebb hatást gyakorolta az emberiség történelmére. A 2 ciklus matematikai algoritmusa a következő:
4 évszak és 7 nap van egy héten. A naptár megreformálása i.e. 238-ra tehető és jellegzetessége, hogy kezdetben a hónapokat csak számokkal jelölték nevek helyett, valamint beiktatták négyévente a szökőnapot. Jól kiviláglik ebből, hogy a fáraóknak a 7 napos ciklus már nem volt ismeretlen, ezen később egyetlen új naptáralkotás sem változtatott.

Ezen ősi naptárra alapozva készítette el Julius Cézár is i.e. 48-ban Egyiptomba érkezvén a saját Julian (Julianus) naptárát, melyben egy év 365 napból és 12 hónapból állt, hasonlóan az egyiptomihoz.

A babilóniai naptár luniszoláris volt, vagyis megpróbálta a Hold- és a Napéveket szinkronizálni egymással. A holdhónapokon alapuló holdévet igazították a napév hosszához, jellemzően úgy, hogy ciklikusan 354 és 384 napos évek váltották egymást, így kiadva átlagban a 365 ¼ -es napévet. A ciklus hossza változó volt, általában 8 és 19 éves ciklusok váltották egymást.

A zsidó naptár (i.e. 359) ránézésre identikus a babilonival, viszont ők nem adaptálták a 19 éves ciklusokat. A zsidó naptár egyszerre nap-naptár és holdnaptár is. Hónapjai a holdciklushoz igazodnak. A hét kezdőnapja a vasárnap és zárónapja a szombat.

A görög naptár a legbonyolultabb az összes ősi naptárforma közül, mivel valamennyi régiónak (közösségnek) megvolt belőle a saját verziója, viszont mindegyik hasonló volt a babilóniaihoz.

A római-republikánus naptárban már valóban 12 hónap volt, viszont ezek jóval rövidebbek voltak a mainál.A legelső nyomtatásban is megjelent naptárat Johannes von Gmunden osztrák teológus készítette el az 1439-1514 közötti időszakra. Még ma is fennmaradt néhány példánya a kalendáriumnak.

Mi van a mi ezoterikus naptárunkban?

Több mint 10 spirituális témakör!

A megszokott napi bontású naptár-funkciót egészítik ki a spirituális tartalmak, amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapok során, hiszen a szokásos feljegyzések mellett láthatjuk, hogy

–    melyik napot mely bolygó uralja – így használhatjuk ki még inkább a titkos energiákat
–    Holdnaptár: pontos jegyváltásokkal, milyen tevékenységeket javasol, illetve nem tanácsol
–    az egyes napok numerológiai jelentéstartalmát – így tanácsot kapunk ahhoz, hogy mit tegyünk, vagy mit kerüljünk el
–    a havi Feng Shui repülőcsillag térképek segítségével hogyan hozhatjuk létre az idő és tér egyensúlyát
–    melyik nap mely kristállyal tehető harmonikusabbá
–    különleges kristályharmonizálás 2011-re!
-    különleges és egyedi, máshol nem olvasható éves kínai asztrológiai előrejelzés a Bíborcsillag rendszer segítségével
–    milyen erős napi szerelmi potenciálunk – ami tükrözi a szerelemre vonatkozó energetikai állapotot.
–    Havi összefoglalásban olvasható az aktuális asztrológiai előrejelzés, globálisan és csillagjegyenként, babonák, hagyományok, időjóslás és különleges Tarot bölcsességek.
–    8 sehol máshol nem olvasható, csodálatos bűbáj, mely garantáltan megváltoztatja az életedet! Olyan varázslatokat adunk át, mely a mi életünket már jelentősen megváltoztatta!

Mindezek figyelembe vételével boldogabbá, sikeresebbé kiegyensúlyozottabbá tehetjük napjainkat. Belepillanthatunk jövőnk lehetséges ösvényeibe, amelyeket a kalendárium tartalmának segítségével magunk alakíthatunk.

Az információk jelentős része nem avul el, és kiegészítve személyes feljegyzéseinkkel olyan egyedi könyvet alkothatunk, melynek végeredménye múltunk és jövőnk spirituális világa.

vagy vedd át irodánkban hétköznap, munkaidőben:

1085 Budapest, Baross u. 3; tel: 06 1 269 21 41


Extra meglepetések csak kalendárium tulajdonosoknak! Egyet már most elárulunk: egy honlap csak annak, aki részesévé válik a csodának. Együtt indulunk 2011. január 1-jén!

S ha ez még nem lenne elég... Több mint 25,000 Forint értékben találsz a naptárban kuponokat, melyeket felhasználhatsz Stúdiónkban vagy az Illia Kiadónál könyvvásárláshoz!

Tartalma:
Hasznos telefonszámok, honlapok
Személyes telefonszámok
Összesített naptár 2011-re és 2012-re
Ciklusnaptár
Kínai fogantatási naptár
Használati útmutató oldalak
(Ikontáblázat, Szerelmi potenciál, Uralkodó bolygók, Bűbájok, Numerológiai naptár, Feng Shui repülőcsillag térkép, Kristályok 2011-re hangolva)

Havi asztrológiai előrejelzés
Előrejelzés jegyenként
Számmisztikai naptár és Feng Shui előrejelzés
Havi babonák, hagyományok, időjóslás
Havi Tarot bölcsességek Bella tollából
Napi bontású határidőnapló oldalak   
...és amit már fentebb olvashattál!


Bezárás