Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Õszi dekorációk művészeti és asztrológiai szemszögből

Közzétéve: 2010. 10. 08. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Néha egészen meglepő dolgokra bukkanunk internetes kutakodásaink során. Ki gondolta volna, hogy van, aki 2010-ben Leninnel díszíti hálószobáját, vagy épp asztrológiai szimbólumokat von be a dekoráció elemeibe.
Még ez utóbbival könnyebben megbékélünk, mert hiszünk az asztrológia erejében. Egy biztos, igenis elvetemülten ezoterikus gondolkodással bír az, aki a múlt egészen furcsa bugyraiba visszanyúlva dekorálja lakását ősszel! És vannak ilyenek :-)

Vörös október dekoráció

Október a naptárunk 10. hónapja, még akkor is, ha maga az okto szó eredetileg a latin "nyolc" szóból ered. (A reformáció előtt még a 8. hónap volt ugyanis az október) Október hava sokunk fejében a vörös színnel és a kommunizmussal kerül összhangba. Köszönhető ez valószínűleg a „Vörös október” című filmnek, - többek közt. 1917-ben kezdődött a szovjetek megszállása is. Erre az eseményre emlékezve a szovjetek egy gyermek szövetséget hoztak létre, „októberisták” néven, mely leginkább 10 év alatti gyermekekből állt. Sokan használnak ilyen jellegű képeket, posztereket, bizony-bizony! Az amazon.com oldalon több ezer hasonló posztert adnak el minden iskolakezdés környékén.Dekoráció Leninnel és Warhollal

A Szovjetunió az októbert tömeges demonstrációval, szabad munkanapokkal és összejövetelekkel ünnepelte. Minden pirosba borult, az emberek hatalmas zászlókat és táblákat cipeltek, sokat ittak és beszélgettek. Akármennyire is furán hangzik, néhány tábla ugyancsak távol állt a művészi értéktől. Az igazi művészetet cenzúrázták, és szigorú ellenőrzésnek vetették alá. Ez a filter „szociális realizmus” néven volt ismert. Egy képzeletgyilkos, nagy befolyás alatt álló általános szűrőrendszer, mely érdekes módon mégis fel tudott mutatni némi esztétikai vonást.
Ma már sokkal egyszerűbb szimpatizálni egyfajta nosztalgikus módon ezekkel a művekkel. Létezik Andy Warholnak egy „Piros Lenin” című plakátja, mely nem mond semmit, csak annyit, hogy a nagy művész keze munkáját dicséri. Egy másik kép, Victor Ivanov műve, mely nemes egyszerűséggel a következő mondatot hirdeti: "Lenin élt, él és élni fog." Ebben van is némi igazság, ha arra gondolunk, hogy a történelem nagy alakjának teste a Vörös téren lévő mauzóleumban fekszik.
Szintén az amazon.com oldalról tudjuk, hogy Lenin poszterből csak idén szeptemberben eladták 12,345 db-ot.Zodiákus művészet

Evezzünk át a romboló múlt tengeréről a nyugalmasabb vizekre! Asztrológiai szempontból nézve az október két jegye a Mérleg és a Skorpió, - a legtöbb asztrológiában hívő számára a jegyek döntően meghatározzák az emberek alapvető jellemét, - melyekről számos művészeti ág, főleg a mitológiai ábrázolás segített képet kapni. A Mérleg tulajdonképpen az ősi görög Isten, Themis ábrázolásában jelenik meg legrégebbi formájában, aki a pogány hiedelem szerint a jogért és a rendért volt felelős.Kollekciók és sorozatok

Ami igazán lenyűgözhet minket az az, hogy a zodiákus mindig sorozatban jelenik meg. Nincs olyan, hogy a 12 jegyet bárki szét „merné” választani. Az ilyesfajta sorozatok jó lehetőséget kínálnak arra, hogy megismerjük a művész egyedi stílusát, aki mindig kreativitását és képzelőerejét bevetette, hogy átformálja az eredeti képeket valami teljesen újjá. Persze az éremnek két oldala van, - nem lenne művészet, ha nem lenne rá vevő is… ugyebár. A gyűjtőket egyfajta elégedettséggel tölti el, ha az egész kollekciót magukénak mondhatják. Talán ez a fajta érdeklődés és intenzitás a Skorpió jegyének köszönhető, amelynek hatására előjön belőlünk a szenvedélyes gyűjtőszellem!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás