Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Nagy energia diéta - 12 hónapra!

Közzétéve: 2010. 09. 01. Írta: Ezoterikus.hu Forrás: Medipress
Értékelés
Az energiafelhasználásunk optimalizálása olyan, mint testsúlyunk kontrollálása. Mindenhol hallhatjuk a jobbnál jobb ötleteket, de a tényleges "diéta" elkezdése mindig húzódik, halasztódik.
Hogyan kezdjem, hol kezdjem, mivel kezdjem? Íme egy kis segítség! Lépésről lépésre valósítsuk meg energiafelhasználásunk átformálását, tegyük bolygónkat egészségesebbé és még spóroljunk is.

Január

Ellenőrizzük hűtőszekrényünk életkorát. A tíz évnél idősebb hűtők bizony cserére érettek, ráadásul az újabb energiatakarékos hűtők néhány év alatt visszahozhatják árukat. Amennyiben a hűtőnk éppen új, nézzünk körül a többi elektromos eszközünk között. Gondold át lakásod fűtési szokásait, kapcsold le a nem használt világításokat.

Február

Régi kazánt, vagy bojlert használsz? Számolj utána a hatásfokának és ellenőrizd mennyi idő alatt térülne meg egy új jobb hatásfokú eszköz. Tartsd zárva a fűtött, de nem használt szobákat, ha hosszabb időre elmégy otthonról, tekerd le a fűtését.

Március

Tekints rá villanyszámládra. Amennyiben van lehetőséged vásárolj zöld, megújuló energiát szolgáltatódtól. Gondold végig autózási szokásaidat (gyorsítás, fékezés), a tavaszi öltözékváltáskor optimalizáld a nagymosásokat. 

Április

Tervezd meg nyaralásod, válaszd ki az úti célt és az utazási módot. Ellenőrizd az utazáskor felmerülő alternatív közlekedési lehetőségeket. Kezdd használni biciklidet és ideőben kapcsold ki a fűtést.

Május

Vásárolj energiatakarékos elektromos elosztókat. Lehetőleg kapcsolj ki nem használt elektromos berendezést és kerüld az otthoni eszközök készenléti ún. "stand-by" állapotát. Teregess a szárítógép használata helyett, és mindig kapcsold ki számítógépét, ha nem használod.

Június

Gondold végig, hol tudnál olyan alternatív energiaforrásokat használni, mint a napkollektor, hőszivattyú, vagy napelem. Érdeklődj az ezekkel kapcsolatos állami támogatásokról is. Ésszerűen használd autódban a légkondicionálását, vásárolj helybéli termelőktől, hogy elkerüld a sok felesleges szállítást.

Július

Számold ki járműve(i)d üzemanyag költségeit, és utazási szokásaidat is figyelembe véve gondold végig, hogy a megfelelő közlekedési eszközt használod-e. Persze ez nem azt jelenti, hogy rohanj és add el autódat, vagy végy másikat, de a legközelebbi járművásárlásnál vedd figyelembe ezt is. Nyaralásod során ne hagyj bekapcsolva otthon elektromos eszközt, - csak, ha nagyon muszáj.

Augusztus

Ez a nyaralás ideje…Vakáció ideje alatt is figyelj oda  a szelektív hulladékgyűjtésre.

Szeptember

Rövidülnek a nappalok. Ellenőrizd villanykörtéidet, használj energiatakarékos fényforrásokat. Amennyiben nem kívánsz reklámújságokat kapni, jelezd postaládádon, ami mégis bejön, azt vidd a szelektív gyűjtőbe.

Október

A nyárnak végleg vége, közel a fűtési szezon. Gondold végig házad, lakásod szigetelését és érdeklődj az ezekkel kapcsolatos állami támogatásokról is. Fogyassz kevesebb húst és beszéljen kollégáival a közös munkába utazásról.

November

Közeledik a tél és itt az ideje, hogy ellenőrizzük házunkat, nincs-e olyan hely (ajtó, ablak, repedés) ahol elszökhet a meleg. Ha igen javítsuk ki ezeket. Figyelj a nem használt elektromos eszközökre, húzd ki a nem használt mobiltöltőt.

December

Reméljük, már személyes sikerélmény is ért az "energia diétával" kapcsolatban. Oszd meg tapasztalataidat a körülötted élőkkel is, és beszélgess a fentiekről barátaiddal.
Forrás: Medipress

Bezárás