Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Férfi és női álmok

Közzétéve: 2006. 08. 12. Írta: Szatmári Nóra Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 4546 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Ki gondolta volna, hogy a nők és férfiak másképp és másról álmodnak...

Amerikai kutatók felfedezték, hogy a női álmok sokkal aktívabbak, s ez elsősorban az erősebb érzelmi világuknak az eredménye. Ezért a női álmok erőteljesebbek, jelentősebbek, és jóval színesebbek, mint a férfi álmok. A női álmok tele vannak érzelmekkel és színekkel, a férfiak álmai sokkal kevésbé. Az intenzívebb női érzelmek aktívabb és érzelmesebb álmokban köszönnek vissza. Bár az álmok egy része fekete-fehér képekben játszódik le, a nők gyakrabban álmodnak "színesben", sőt gyakorta hangokat vagy akár zenei ritmusokat is hallanak, ellentétben a férfiak álmaival. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a nők szemének ideghártyája sokkalta érzékenyebb, mint a férfiaké. És nem utolsó sorban a menzesz és a terhesség is erőteljesebben befolyásolja az álmokat.

A férfiak álmai, a női álmokkal szemben, gyakran telve vannak agresszióval, ráadásul sokkal aktívabbak. Álmaik témája a hivatásuk, versenytársaik, ellenfeleik, társadalmi pozíciójuk, a tekintélyük és a birtoklási vágyuk. Sok álmuk az elérhetetlenről szól, például, hogy híressé vagy ismertté válhassanak. Pont úgy, mint a nappali életben, a férfiak vágya a szexualitás után álmaikban is rendszeres téma. Szexuális álomképeik vadak, lényegretörők, mindazt megálmodják, amit az életben nem tudnak elérni.

Forrás: www.ezoterikus.hu