Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

5 tipp a Nap káros sugarai ellen! Vedd komolyan!

Közzétéve: 2010. 07. 27. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Nyáron mindenki megőrül egy kicsit a jó időtől: napsütés, tenger, fagylalt, grillezés, hajókázás... te viszont légy óvatos! Tudd meg, milyen banálisan egyszerű dolgok segíthetik bőröd egészségének megóvását.
Rejtőzködik előled ugyanis egy csendes gyilkos, mely romba döntheti az egész ünneplést, - ha nem is azonnal, de előbb-utóbb biztosan.

Ha másképpen nem, idősebb korodra nagyon öreg és ráncos leszel még idő előtt, vagy ami még rosszabb, hamarabb ragad el az élettől, mint gondolnád. Néhány tipp, hogy megőrizd szép, fiatal bőrödet!

Önvédelmi gyakorlat

Mivel korábban tartotta magát az a nézet, hogy a napbarnított bőr az egészség jele, ezért sokan nem védik bőrüket napvédő krémmel sem munka, sem szabadidő eltöltése alatt. Ha hosszabb ideig teszed ki bőrödet a nap sugarainak a tóparton, a városban, vagy egyszerűen egy parkban, egyrészt nem barna leszel egy idő után, hanem vörös, másrészt, aki elfoglalt észre sem veszi, hogy leégett és ideje lenne bemenni a napról, ha másért nem, legalább azért, hogy ne joghurtos pakolásban töltse el az egész éjszakát.

Sziesztázás

A Nap nyáron sokkal közelebb áll a Földhöz - erősebbek a sugarai, -  különösen 11.00 és 15.00 óra között. Vidd magaddal ilyenkor a kedvenc könyvedet, egy cd-lejátszót, vagy bármit, ami lefoglal és heveredj el az árnyékban! Így nemcsak óvod majd a bőrödet, hanem a nap közepén tartott szünet csökkenti a szívütés rizikóját is! Sokkal tovább élhetsz ezekkel a kis beiktatott pihenésekkel!

El a kezekkel a szoláriumtól!

A gyors barnulást elősegítő szoláriumok azt hangoztatják, hogy sokkal egészségesebbek, mint a napozás, mivel kártalan UVA sugarakkal barnítanak, holott az UVB és az UVA sugarak egyaránt és egyformán károsak!

Elő az étcsokoládéval!

A londoni székhelyű Európai Dermatológiai Intézet legutóbbi kutatása szerint nagy mennyiségű étcsokoládé fogyasztása csökkentheti a bőrrák kialakulásának veszélyét. Ehhez viszont fontos, hogy a csokoládé valóban extra sötét legyen, mivel ez telis-tele van flavonolokkal! Ez az antioxidáns segít csökkenteni az UV sugarak által kialakult rákot okozó szabadgyökök számát!

Doktormustra


Különösen, ha világos bőrszínnel rendelkezel, egy orvosi vizsgálat megelőzhet számos bőrproblémát még azelőtt, hogy kitennéd magad az állandó sugárzásnak. A melanoma, a bőrrák legnagyobb számban halálos fajtája a legjobban akkor kezelhető, ha minél előbb felfedezik azt. Egy orvos képes megállapítani, hogy az anyajegynek tűnő melanoma milyen fázisban van, és még időben (1. és 2. fázis) jó irányba fordíthatja a folyamatokat, míg a 3. fázisban már nincs visszaút!
Forrás: Ezoterikus.hu