Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

2x4 szőrtelenítési fajta - melyiket választod?

Közzétéve: 2010. 07. 16. Írta: Villányi Erika Forrás: Szantál
Értékelés
Epiláció vagy Depiláció? Ezt a két szót fogalomzavar kíséri a közéletben. Cikkünk abban segít, hogy könnyebben eligazodj a lehetőségek között...
Igazság szerint a depiláció ideiglenes szőreltávolítást jelent (pl. borotva, csipesz, gyanta, szőreltávolító krémek), amíg az epiláció véglegeset jelent. Az epilátorgépek tulajdonképpen csak depilálnak, mégis így hívják őket. Az alábbi rendszerezés és az eljárások rövid jellemzése talán segít egy kicsit kiigazodni a szőrtelenítési módszerek között.

DEPILÁCIÓ

Vágás

Lehet ollóval, borotvával. Egyszerre több szőrszál eltávolítható, fájdalommentes, viszont gyorsan visszanőnek és meg is erősödnek a szálak (a pihék is).

Csipeszelés

1-1 szál eltávolítására, szemöldökformázásra alkalmazzuk. Kb. 3 hét alatt nő ki, a piheszálakat nem erősíti meg (mint a borotva). Hátránya, hogy lassú és fájdalmas lehet, cukorbetegeknek nem javasolt!

Gyantázás

Bármilyen gyantánál gyors, egyszerre nagy felületet szőrteleníthetünk, de fájdalmas és kellemetlenségekkel jár. A piheszálakat is kiszedi és kb. 4 hét alatt nő ki. Cukorbetegeknek, gyantaérzékenyeknek és pubertás korúaknak nem ajánlom!

Vegyi depilálás


Ide tartoznak a szőrtelenítő krémek. Egyszerű, fájdalom nélkül végezhető a használatuk, nagy felületet depilálnak, viszont gyorsan visszanő a szőrzet. Vegyi úton távolítja el a felszínen lévő szőrszálat, hatása a borotváéval egyezik meg. Nagyon fontos, hogy ezek a krémek sok allergén bőrizgató összetevőt tartalmaznak, érzékeny bőrűeknek ezért nem javaslom, bőrgyulladást, allergiás reakciókat, kiütést okozhat!

EPILÁCIÓ

Csipeszes epiláció

Egy speciális csipesszel 5-8 percig kell tartani a szőrszálat. Mikrohullám hatására a szőrszálat tápláló sejtek elpusztulnak. Teljesen fájdalommentes, viszont 60% a visszanövés esélye.

Galván epilálás

Speciális tűt vezetnek a szőrtüszőbe, melynek hegyénél gyenge lúg keletkezik, így elpusztul a szőrszál. Minimális a fájdalom, de lassú, nagy precizitált igényel, esetleg heggel gyógyul.

Diatermiás epilálás

Itt is tűt vezetnek a szőrszál mentén a tüszőbe, de a tű hegyénél hő keletkezik, ami elroncsolja a szálat tápláló sejteket. Ez gyors, egyszerű eljárás, ám egy kicsit fájdalmas. A visszanövés esélye gyakorlatilag 0%.

Lézeres epiláció

A lézerfényt a szőrszál festékanyaga nyeli el nagy mennyiségben, hőenergia formájában, tehát felmelegíti a szőrtüszőt. A bőr festékanyaga is elnyeli ezt a fényt, így a sötét bőrt kivilágosítja. Legkedvezőbb a világos bőr és sötét szőr. Több fajtája ismert: Rubin lézer, Alexandrit lézer, Epi Light.
Forrás: Szantál

Bezárás