Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A Legenda

Közzétéve: 2001. 01. 04. Írta: Szatmári Nóra - diplomás kínai asztrológia szakértõ Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 7274 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A legenda szerint Buddha (i.e. 5-6 sz.) teremtette meg a 12 állatos ciklust, mely szerint magához rendelte az állatokat, s azok megjelenési sorrendjében minden állat kapott egy évet.

Azonban csak 12 állatfaj küldte el képviselőjét, igy e 12 állat az, amelyeknek egy - egy évet szentelnek a teljes történelem folyamán. Az éveket abban a sorrendben határozta meg, ahogy az állatok megérkeztek.

Az eredeti mese így szól:
"Egykoron, miután Sziddhátra herceg megvilágosodott, Buddha magához hívatta a Föld állatait, hogy bölcsességéből megajándékozza őket. Ám az állatok túlságosan el voltak foglalva saját vágyaikkal, és azok kielégítésével, és nem foglalkoztak Buddha meghívásával. Végül csupán 12 állat indult útnak, hogy Buddhát meglátogassa. Buddha pedig érkezésük sorrendjében az állatöv egy-egy jegyével ajándékozta meg őket."

A pontos sorrend: Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó. Egyes jegyeket másképp neveznek bizonyos a kínai naptár szerinti kultúrák (pl, Vietnam, vagy Tibet), de ez a jegyek tartalmán nem változtat.
például: Nyúl = Macska ; Bivaly = Ökör ;

Forrás: www.ezoterikus.hu