Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Kreativitás, tudás, elme: Definity társasjáték

Közzétéve: 2009. 12. 07. Írta: Arterego
Értékelés
Ez a cikk 2968 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Rengeteg társasjáték közül választhatunk napjainkban kornak, társaságnak, témának, nehézségi fokozatnak megfelelően. Azt hinnénk, hogy telítetté vált ez a piac, és nem lehet új ötlettel előállni...
...de most itt van egy friss, magyar fejlesztésű táblás játék, a Definity, mely Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára alapján készült el. Amikor összegyűlik egy baráti társaság, vagy a család apraja-nagyja, jó dolog, ha egy olyan társasjáték kerül elő, ami gondolkodva szórakoztat, és különleges élményt nyújt, mert nem a „dobok és lépek 3-at a célig” társasjátékokat idézi fel. Azoknak ajánljuk bátran a Definity-t, akik szeretik, ha nem csak a szerencsén, de az ötletességen is múlik egy játék kimenetele.

Definity

„Gondolatébresztő társasjáték, ahol minden ötlet megoldás!”
A Definity alapja az a sokak által már ismert játék, amit az Idegen szavak és kifejezések szótárával kell játszani. A fejlesztők ezt gondolták tovább, és készítették el a táblás változatot. Abban is bíztak természetesen, hogy így még több emberhez jut majd el az a szórakoztató játék, ezáltal valódi rajongótábora alakulhat ki. A humoros és kimondottan kreatív játék a hétköznapok során alig használt, idegen szavakra keresi a megfelelő definíciót.

Adott egy szó, aminek a jelentését kell megadni vagy megtippelni. Természetesen előfordulhat, hogy egy szónak nem ismerjük a pontos meghatározását, de ennek a játéknak pont ez az egyik lényege. A játékosoknak kreativitásukat használva "érzésre" kell definiálni a szót. A cél pedig kitalálni a helyes megoldást, illetve olyan meghatározást írni, amelyre a lehető legtöbb játékos tippel helyes definícióként. Pontot kapunk akkor is, ha kitaláljuk a helyes definíciót, de akkor is, ha – bár nem ismerjük a szó valódi jelentését – mégis olyan kreatív, frappáns meghatározást írunk, ami akár helyes megoldásként is megállná a helyét. Fontos a meggyőzés, a tudás, a kreativitás, a szókincs és a jó társaság.
Tudjuk például, mit jelent az igelitka? Csipkebokor ágaiból készült seprű, vagy rongyból készült lábtörlő, esetleg nejlontáska, netán fúvós középkori fahangszer, vagy a teljesítmény fokozását segítő doppingeszköz? Nekünk egy egész más meghatározásunk lenne? Ebben a játékban minden ötlet jó megoldás lehet, a helyes meghatározás pedig kiderül a Definity-ből.

A jó hangulat garantált!

www.definityjatek.hu

Bezárás