Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

A 10 legünnepibb fortély karácsonyra!

Közzétéve: 2009. 12. 04. Írta: Viki Forrás: Elixír - freespirit.hu
Értékelés
Hogy fokozd a karácsonyi hangulatot, szorgoskodj egy kicsit az ünnepek jegyében! Nemcsak Neked lesz jobb a kedved, hanem otthonodba is csempészhetsz egy kis téli melegséget!
1) Vágj szeletekre narancsot és citromot, a karikákat szárítsd ki, majd fűzd cérnára és díszítsd vele a függönyt, az ajtót vagy akár a karácsonyfát! Persze az ünnepi terítésnél is felhasználhatod: ha egy dróthuzalt vezetsz át a gyümölcskarikán, néhány gyors mozdulattal rátekerheted a pezsgős- vagy borospohár szárára!

2) Roppant egyszerű, mégis nagyon mutatós asztaldíszt készíthetsz a következő módon: talpas poharakba kanalazz sót, majd állíts bele egy pici gyertyát vagy teamécsest. A pohár szárára köss karácsonyi mintával ellátott szalagot, egész fahéjrudacskát. Mielőtt beleteszed a gyertyát, akár arany, ezüst vagy bronz csillámport is hinthetsz a sóra!

3) Ajtódísznek használhatsz nagyobb mézeskalács figurákat is, kis fenyőágakkal megtűzdelve. A gyerekek biztos nagyon szívesen segédkeznek a tészta szaggatásában, nem beszélve a feldíszítéséről! Ne csak tojáshabbal rajzold át a sütit, hanem ragassz rá színes cukrokat, kandírozott gyümölcsöket!

4) Szinte semmi dolgod nincs vele, mégis szemet gyönyörködtető látvány, ha vesszőkoszorúra szép szalagból masnit kötsz. Ha mégsem találnád elég dekoratívnak, díszítheted műhóval, ezüst vagy arany festékkel, de akár kisebb fadíszeket is aggathatsz rá.

5) Próbáld ki milyen, ha csak természetes díszeket akasztasz a fenyőfára. Aszalt gyümölcsöt, mézeskalács figurákat, diót, szárított narancsot, szalmadíszeket – igazán szépen mutat és különlegessé teszi a szobát, ahol tartod. Ráadásul a gyerekek – na meg persze a felnőttek is! – kedvükre csemegézhetnek az ehető fadíszek közül!

6) Hasonló eredményt érhetsz el, ha pattogatott kukoricát fűzöl fel egy nagyon hosszú cérnára. Ha nem szeretnéd, hogy a munkádat „felfalják” a torkos karácsonyozók, használj hungarocell-golyócskákat – így a díszt akár jövőre is előveheted!


7) Egy kis vászonzsákba tegyél egész fahéjat, néhány szem szegfűszeget, narancs- vagy mandarinhéjat és kösd össze a szárát egy szép szalaggal vagy natúr színű zsinórral. Máris kész a karácsonyi illatosító, amit elhelyezhetsz az előszobában, vagy a lakás bármely pontján, ahol egy kis ünnepi hangulatot szeretnél teremteni!

8) Egyszerű hullámpapírból vágj karácsonyi mintákat – fenyőt, csillagot, hópelyhet stb. – majd fesd le őket aranyra, ezüstre vagy bronzszínűre. Ragassz össze 2-2 darabot úgy, hogy a formák között egy spárgát vezetsz át. Ha hosszú madzagra ragasztasz többet, lógó ajtó- vagy ablakdísz lehet belőle, ha egyenként szeretnéd felhasználni őket, akkor viszont karácsonyfa- vagy ajándékdíszt is készíthetsz!

9) Tegyél egy nagyobb gyertyát egy szép tálra, és vedd körbe ugyanolyan egymással harmonizáló színekből álló karácsonyfa gömbökkel, csillagokkal, tobozokkal, szárított gyümölcsökkel, kis masnikkal. Gyorsan elkészíthető, mégis mutatós asztal- vagy szobadíszt kapsz!

10) Készíts finom aprósütit házilag, tedd egy szép dobozba, kösd át egy szalaggal és máris kész a személyes ajándék! Ha tudod, hogy szeret a konyhában tüsténkedni az, akit megajándékozol, egy szép papírra írd le a remekműved receptjét! Ezzel még jobban feldobhatod a csomagolást és az ajándékod még személyesebbé teheted!

Forrás: Elixír - freespirit.hu

Bezárás