Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

10 tuti energiatakarékos tipp otthonra!

Közzétéve: 2009. 11. 23. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Elég sokat hallunk, beszélünk mostanában az energiatakarékosságról. De mit teszünk érte? Tehetünk-e bármit is? Tehetünk bizony, íme:
Ne tegyél semmit készenléti állapotba! Tudtad, hogy egy átlagos család 150 kg CO2-t tud megspórolni évente csak azzal, hogy kikapcsolja a gépeket maga körül?
A masinák úgy ugyanis mintegy 10%-kal többet fogyasztanak a háztartási energiából. Vagyis húzd ki és kapcsold ki a háztartási kütyüket, ha nem használod őket, így több ezer forintot is spórolhatsz évente!

Energiatakarékos világítás

A legtöbb otthonban a számlák legtetemesebb részét a villanyszámlák teszik ki. Érdemes összehasonlítani azokat energiatakarékos és normál körték esetén, biztosan lenyűgöz majd a különbség. Fontos azonban, hogy az energiatakarékos égők használata leginkább olyan terekben ajánlott, ahol hosszabb ideig, kapcsolgatás nélkül világítasz.

Újratölthető elemek

Egy átlagos európai országban mintegy 650 millió elemet dobunk ki évente a kukába, szennyezve ezzel a környezetünket is. Az újratölthető elemek energiatakarékosak, kevesebbe kerülnek, mint ötször új elemet vásárolni.

Nézd meg a mosógéped!

Ha lehet, érdemes 40C-nál nem magasabb hőmérsékleten mosni! A mosás 60C-on 30%-kal több energiát fogyaszt, Másrészt már vannak környezetbarát mosógépek is, mint pl. a Simply Laundry, mely az első olyan termék, ami mosódióval működik.

Öko vízforraló

Ez egy innovatív találmány, Angliában már forgalmazzák, pénzt és energiát spórol, emellett védi a környezetet is. Az Eco Kettle megméri, hogy pontosan mennyi vizet akarsz felforralni, és ezért védi a Földet is a felesleges energiapazarlástól!

Spórolj energiát a hűtőddel!

Nem egy kellemes szórakozás, de érdemes minden 3 hónapban kiengedni a hűtőt, hogy a rárakódott jégrétegtől megszabadulva kevesebb energiát használjon fel a gép és így a pénztárcádat is kímélje!

Oszd meg a tusolást mással!

A tusolás nemcsak hogy kevesebb vizet, hanem kevesebb, a vízmelegítéshez szükséges energiát is igényel! Mivel a víztartalékainkra most már ügyelnünk kell, nagyon fontos, hogy mire pazaroljuk el. Vannak már tusolásidőzítő órák is, melyek 5 perc után jelzik, hogy érdemes befejezni az élvezkedést.

Ne fűts be annyira télen!

Egyrészt nem egészséges a túlfűtött szoba, másrészt igen súlyos számlákat is okozhat egy hosszabb télen keresztül.

Mit szólsz a napenergiához?

Vannak már rádiók, telefonok, mp3 lejátszók napenergiával, ezek igen környezettudatosak és az aggályokkal ellentétben igen jó minőséget is nyújtanak!

Ne használd a szárítót!

Miért használnál szárító programot, mely amúgy is károsítja a textilt, ha kiteregetheted kézzel is a ruhákat? Egy szárító kikapcsolásával 25%-kal csökkentheted az energiafogyasztásodat!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás