Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

A világ legmisztikusabb helyei II. - Mima fennsík

Közzétéve: 2009. 11. 10. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A tudósok imádják a misztikumot. A biológusok pedig mindent tudnak az emberi test felépítéséről, viszont tudásuk nem terjed ki arra, hogy milyen pl. egy protein felülete.
A fizikusok ismerik a kozmikus jelenségeket, viszont nem tudják magyarázni a földöntúli létben való hitét a társadalomnak. Az asztronómusok tudnak a fekete lyukról, viszont nem képesek bizonyítani azt, hogy valóban lehetséges-e a jövőben egy másik bolygón való élet. És akkor még nem is beszéltünk a föld egyik legnagyobb megfejtetlen rejtvényéről: a Mima fennsíkról!

A fennsík valójában nem olyan piciny, mint egy protein, vagy olyan izgató, mint az ufók világa és nem is annyira híres, mint Isten léte, vagy nem léte, viszont keletkezésének okát épp annyira akarják felfedezni, mint bármelyik másik jelenségét. Találtak ilyen felületeket Kenyában, Mexikóban, Kanadában, Ausztráliában, Texasban, Louisianaban és még néhány Amerikai területen.

Az egyik érdekessége ezen fennsíknak, hogy elhelyezkedésétől függetlenül mindegyik hasonló felületet mutat. Némi eltérésekkel teljesen egyformák, kb. 6 láb magasak és szinte teljesen geometrikusak. Ami különösen megzavarja a kutatókat, hogy nem tudják, hogyan keletkeztek, mikor és milyen eredményt hoznak.

Az egyik vezető teória máig az, hogy a felületeket emberi kéz alakította ki. Ez elég hihetetlenül hangzik, tekintve a különböző helyszínek és a tökéletesen egyforma kivitelezés létére. Emellett ezeknek az embereknek rengeteg idővel is kellett rendelkezniük és nagyon találékonynak is lehettek, mivel a fennsíkok alatt semmi nincs. Hogyan lehet ilyen tökéletesen mintázott felszínt kézzel formázni, ha nincs alatta semmilyen támaszték? Tény az, hogy a fennsík csupán egy halom por, melyben sem csigaház, sem semmilyen más építőeszköz nem rejlik.

A másik lehetséges feltevés az, hogy a felszíneket a szél alakította ki, vagy esetleg az eső és az állandó időjárás változásnak köszönhetően nyerte el a fennsík végleges mintázatát. Ez az ötlet azért nem elvetendő, mivel a felsorolt területeken igen szélsőséges időjárás és más meteorológiai jelenség tombol olykor, így elképzelhető, hogy az anyatermészet volt ilyen kreatív.

A természetes teória szerint pedig a korábbi társadalmak alakították ki nagy találékonysággal és kitartással ezen különleges fennsíkokat. Érdekes ötlet, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy számos építmény eredetét máig nem sikerült feltárniuk a kutatóknak.

Mások arra gondolnak, hogy a láthatatlan világ műve ez a különleges felszín, vagyis, hogy a szellemek keze járt közben az építésükben, vagyis az eredményt a lét és a nemlét képviselőinek köszönhetjük.

Mindenki találgat a felszínek ügyében és csupán az egyéni fantázia szabhat határt a megfejtésüknek. Te mit gondolsz? Nem lenne érdekes egy baráti vacsora alkalmával elkalandozni gondolatban a megoldáshoz?
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás