Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Az aura és az energia érzékelhető (saját élmény)

Közzétéve: 2009. 10. 17. Írta: Saáry Lilla Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3169 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Bárki számára, méghozzá. A képesség mindenkiben ott van, benned, bennem és a szomszéd néniben is. Csak, nem mindenki alkalmazza...
Alapvető tény, hogy sok mód van az energiamező tanulmányozására. Sokan látják, szemmel, mintha fizikai dolog lenne, vannak, akik egy mentális képernyőn nézik, akik tapintják, akik csak benyomásokat kapnak, de még olyanról is hallottam, aki szagolta illetve hallotta az aurát és úgy egyébként az energiát.

Az emberek ezek közül minimum egyre, de a legtöbben két-háromra is képesek. Mindez, szerencsére, tanulható. Az alábbiakban leírok néhány egyszerű gyakorlatot, amik segíthetnek az önfejlesztésben.

Szükséged lesz valakire, akit figyelhetsz, a legkézenfekvőbb, hogy te magad töltsd be ezt a szerepet. Az egyetlen ellenvetés, hogy – például - én a saját aurámat látom a legkevésbé, lehet, hogy veled is ez lesz a helyzet. Így lehet egy barátod is kísérleti nyúl, kettesben egyébként is szórakoztatóbb az ilyesmi.

A leggyakoribb az, ha az ember szemmel látja a finomenergiát. Ha megvan az alany, lazulj egy kicsit el, földeld magad, vagy csináld azt, amit meditáció előtt szoktál. Én például ha széken ülök, figyelek, hogy a lábam érintse a talajt és veszek három mély lélegzetet. A belégzésekkel pozitív energiát hívok magamhoz, a kilégzéssel eltávolítom a negatívat. Látom magam előtt, ahogyan a talpamból gyökerek nőnek a talajba, azokon keresztül pedig a Föld rezgései töltenek el. Aztán képzelj el a vizsgált személy körül egy szép, egyenletes, fehér energiaburkot és várd, hogy elszíneződjön, megváltozzon az alakja, vagy hasonló. Vannak, akik szeretnek egyszerre csak egy testrészt, kezet, fejet vizsgálni, olyat, amit nem takar ruha. Könnyebbé teheted a kísérletet, ha a vizsgálat tárgya fehér fal (papír, akármi) előtt van. Ha nem történik semmi, bandzsíts egy kicsit és lélegezz mélyeket. Hogy mit láthatsz? Színeke, formákat, sőt önálló képeket is, amelyek csak felvillannak a szemed előtt, mint amikor alvás előtt álomképeket látsz. A leggyakoribb, hogy elsőre egy szín (az alapszín) válik láthatóvá, esetleg a csakrák meg az energiagócok. Ez utóbbiak rendellenességek, általában tudod, hogy nem kéne ott lenniük, gyakran fizikai problémák helyén éktelenkednek, csakrákat fednek le. Én olyannak látom őket, mint egy nagy, szürke porcica, de persze ez változó lehet.

Sok esetben a kéz is érzékeny az energiákra. Ismét ülj le és lazulj el. Emeld fel mindkét kezedet magad elé, a tenyereid egymás felé nézzenek, és várj. Lehet, hogy bizsergést, meleget, hideget, esetleg szúrást érzel majd. Húzogasd kezeidet be-ki, le-fel. Mikor közelíted őket, gyenge ellenállásba ütközöl, mikor távolítod, egyfajta mágneses vonzásba, ez az általános reakció.

A következő lépcsőfok az, hogy a csakráidat próbálod tapintással érzékelni: a testedtől öt-húsz centire vezesd a kezedet, s az energiapontoknál állj meg. A reakciók nagyjából azonosak a fent leírtakkal.

Amint a saját csakráidat és aurádat jól tudod tapintani, és még eddig nem tetted, ideje, hogy bevonj a tesztekbe valaki mást. Az eljárás ugyanaz, mint saját csakráid esetében, csakhogy most gócot, rendellenességet keresel, erre használható leginkább ez a technika. Én az energiaszegény részeket általában hidegebbnek érzem, mint azokat, ahol semmi baj nincs. Ha egyértelműen érzel valami rendelleneset a másik testén, de ő azt mondja, jól van, ne ess kétségbe. Ugyanis, mint azt tudjuk, a betegségek mindig energia-eltérésekkel kezdődnek és előbb láthatók (tapinthatók) az aurán, minthogy fizikai baj lépne fel. Tehát, ha mondjuk a kliens torokcsakrájánál éreztél problémát, javasold neki, hogy egyrészt koncentráljon egy kicsit a kapcsolataira (a csakra fennhatósága), másrészt egyen C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, zöldséget, torokfájást elkerülendő.

Ha a téma felkeltette az érdeklődésedet, itt van pár könyv róla (a technikák közül néhány is ezekből származik): Jane Struthers: A spiritualitás bibliája (ez ugyan egy átfogóbb mű, de szerves részét képezi a finomenergia és az azzal való bánásmód) Richard Webster: Az auralátás gyakorlata, Donna Eden és David Feinstein: Energiagyógyászat, Eric Pearl: Kapcsolatteremtő gyógyítás.
Forrás: Ezoterikus.hu