Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Pénz, vagyon, vágyak területe

Közzétéve: 2009. 07. 09. Írta: Sáfrány Zsófia és Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Jó energetizáló színek a Víz elem színei, kékek, feketék és a zöld árnyalatok.
A lakásod délkeleti része szintén a Fa elem által dominált zóna. A kreativitásért felelős. Ha itt található a hálószobád, vagy a tanulószobád, igencsak szerencsés leszel, ami az egészségedet és az eredményeidet illeti.

Kínában a víz a gazdagság szimbóluma, mert a rizstermelés sikere is a víz mennyiségétől függ, és a tengerek vizeiről is halászhajók hozzák a napi élelmet.
Használatával lendíthetünk pénzügyi helyzetünkön.

Háromlábú béka: A kínaiak nem tesznek különbséget varangyos- és levelibéka közt, ezt a szimbólumot ezért Háromlábú varangynak vagy Háromlábú békának nevezik. Rendszerint egy halom kínai aranypénzen és 18 aranyrúdon ülve ábrázolják, amit Yuen Pao-nak neveznek. A béka fején a jószerencse hét csillagát viseli és egy kis Baguát a gonosz szellemek elriasztására, valamint a jószerencse megtartására. A Bagua néha hamis gyémántokkal vagy drágakövekkel van kirakva, ami még jobban kihangsúlyozza a gazdagságot fokozó szerencsét. Szájában pénzérmét tart, hátán pedig, kétoldalt hat-hat aranyérméből álló fűzért visel, ami újra azt jelképezi, hogy pénzt és sikert hoz gazdájának. E szimbólumot lehet a bejárati ajtóval szemben, átlós irányban elhelyezni, hogy bevigye a gazdagságot hozó szerencsét a házba, vagy lehet hogy befelé nézzen, ami azt jelképezi, hogy beviszi a pénzt a házba. A nappali szoba délkeleti sarkában is elhelyezhető, ahol az anyagi javak gyarapodását segítheti elő. Ha családtagjainknak nem tetszik a béka, betehetjük egy kanapé, szék vagy más bútordarab alá. Ne tartsuk azonban hálószobában, a fürdőszobában, vagy a konyhában, mivel ezeken a helyeken megfordítja a chit, és ez zűrzavart eredményezhet. A boltokban a béka rendszerint a pénztárgépnél üldögél, irodákban viszont az ajtónál vagy a főnök íróasztalán van a helye. Bárhová is tesszük, fontos tudni, hogy ha a pénzérmét kivesszük a szájából, akkor balszerencsét hoz. Ennek elkerülésére ragasszuk be a pénzt a béka szájában.

Yuen Pao: A kínai aranyrúd hajó alakú. Azt az érzést kelti, hogy a pénz könnyedén úszik felénk a vízen. Ez volt régen a gazdagok fizetőeszköze. Nagyon szerencsés ajándéknak számít.

A teknős a hosszú élet, az erő és a támogatás jelképe. Egyesek szerint akár "tízezer évig" is élhet. A kínaiak szívesen tartanak teknőst, - gyakran pontyokkal és aranyhalakkal együtt - a hosszú élet, és a gazdagság reményében. A teknősbéka teknőjét ősidők óta felhasználják a jövendőmondásban és a különböző jóslatoknál.
Segít az anyagi biztonság megteremtésében.

A hal Kínában a bőség és a gazdagság szimbóluma is. A Gazdagság részen helyezhetünk el halakat ábrázoló figurát, mobilt vagy festményt. Jelképe elűzi a rosszat a háztól.    .
Kívánatos használni, ha a pénzt biztonságos úton akarjuk magunkhoz vonzani.

A narancs a szerencse, a bőség, a boldogság és a gazdagság jelképe. A kínaiak szívesen fogyasztják, és adják ajándékba. Szimbolikusan aranynak tekintik.

A zsákot hordó vándorszerzetes alakjában a kínaiaknak olyan figurát teremtett, amelynek tisztelete olyan magasra ívelt hogy mindmáig legismertebb, a jókívánságokat összefoglaló, kínai buddhista alak maradhatott.

Kínai pénzek: Ha valaki gyarapítani akarja üzleti forgalmát, a Feng Shui mesterek szívesen ajánlják a régi kínai érmék alkalmazását. Ezek kerek érmék, négyzet alakú lyukkal a közepükön. Az aranyat jelképezik, így nagyon jól használhatóak az üzleti nyereség növelésére. Népszerű az a módszer, amelynek értelmében három vagy kilenc régi kínai érmét piros fonállal összekötünk, és a számlakönyveink vagy a rendelések tetejére helyezzük, esetleg a pénztárcánkban tartjuk.

vissza a Bagua térképhez, nézd meg a többi terület leírását...

Forrás: Ezoterikus.hu