Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Család és egészség terület

Közzétéve: 2009. 07. 09. Írta: Sáfrány Zsófia és Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A keleti zóna a Fa elem területe, leginkább a zöld és a kék színekkel energetizálhatod.
A keleti energiák az inspiráló optimizmusról gondoskodnak, illetve az anyagi és a spirituális fejlődésről is. Az egész keleti rész kurázsit ad bárki számára, hogy tervezze a jövőjét és pozitív emberré váljon. Ez a terület kiváló a tanulásra és az otthoni munkára is.

Növények és víz az, ami igazán pozitív energiát kölcsönöz neked és szobádnak is!

Családi fotók: Az itt elhelyezett fotók az élőkről és elhunytakról erősítik a családi kapcsolatokat.

Egészséges növények: Lehetőleg nagy vízigényű növényeket helyezzünk erre az életterületre. Számuk legyen három. A növények által állandóan mozgatott víz tisztító hatású, és a területre gyógyító energiát bocsát ki.

A bambusz minden idők kedvenc növénye. A hosszú élet, a tartósság és az állhatatosság jelképe. Örökzöld növény, amely egész évben virágzik. A kínai hiedelmek szerint a bambusz titokzatos erővel bír, elűzi az ártó szellemeket, a bambuszból készült széljátékok és furulyák pedig fokozzák a Chi áramlását.

A szilva a négy évszak közül a telet jeleníti meg. Virága és maga a gyümölcs egyaránt nagy tiszteletnek örvend. Az előbbi az illata és a tisztasága, míg az utóbbi a zamatossága miatt. Azért tartják a hosszú élet jelképének, mert megfigyelték, hogy időről időre virágok jelennek meg kopasz és élettelen ágain is, még a nagyon öreg fákon is.
Az egészséges hosszú élet szimbóluma.

A Quirint Sárkánylóként is szokták emlegetni. Nincs sok hasonlóság közte és az általunk ismert unikornis között. Szarvas testtel, ló patával, és egy, néha kettő vagy három szarvval ábrázolják. A Feng Shuiban szívesen alkalmazzák a Sá (negatjv energia)  semlegesítésére is, valamint bejáratok őrzésére.

Egyszarvú: Színe általában fehér, lába antilopé, farka oroszláné, feje és teste lóé, bár néha szarvasnak is ábrázolják. A legenda szerint kizárólag szűzleány foghatja el, ezért a nőiességet, a tisztaságot, a szüzességet, és a jóságot jelképezi. Sok mítosz keletkezett az egyszarvúról, egyike például az, hogy gyógyerővel bír.

Az őz az egyetlen olyan állat, amelyről azt tartják, hogy ismeri a halhatatlanságot hozó szent gomba lelőhelyét. Ezért tekintik a hosszú élet biztosítójának, és a Hosszú Élet Istenét gyakran őz képében is ábrázolják.

Elefánt: Annak ellenére, hogy az elefánt, a kínai művészetben nem olyan gyakran jelenik meg, szent állatként tisztelik. Az éleselméjűség, a bölcsesség és az erő elismert szimbóluma, de a kínaiak szerint olyan energiát is megtestesít, amely hatásosan véd a halottak szellemeitől.

A daru rendkívül népszerű madár, szinte mindenhol megjelenik a kínai művészetben, illetve az otthonokban. Rengeteg mitikus tulajdonsággal ruházták fel, például azzal, hogy nagyon hosszú ideig képes élni.
A hosszú élet jelképe.

A jade követ különlegesen értékesnek tartják. Értékesebb, mint az arany és a gyémánt, mivel a halhatatlanságot hordozza magában. A jádéből készült tárgyakat legjobb, ha otthonunk közepén helyezzük el, de viselhetünk jádéból készült ékszereket, vagy talizmánként is tarthatunk magunknál egy-egy darabot. A jade simasága a jóakaratot jelenti, ragyogó fényében tudás tükröződik, szilárdsága és keménysége becsületességre vall, ritkasága a tisztaság erénye, állandósága az állhatatosság bizonysága, kézről kézre vándorolva sem szennyeződik, ez az erkölcsi tartásra vall, muzikalitást sejtet, mert koccanása kellemesen csendül.

vissza a Bagua térképhez, nézd meg a többi terület leírását...
Forrás: Ezoterikus.hu