Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Női félelmek

Közzétéve: 2009. 06. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A nők félősebbek, mint a férfiak. Igazi macho-mondás, ami már az óvodában elhangzik: a férfiak erősebbek, jobban meg tudják védeni magukat, vagyis nem kell, hogy féljenek.
A félelem pedig egészen hasznos dolog, képessé tesz ugyanis arra, hogy túltegyük magunkat a veszélyes szituációkon. Akkor igaz ez a mondás? Ha a félelmet a férfiak biztonságérzetével tesszük egyenlővé, akkor biztosan. A gyakorlat azonban egészen mást mutat.

Míg a nők sokkal kisebb számban vannak jelen a tettesek listáján, addig annak az esélye, hogy valóban egy bűncselekmény áldozatává váljanak, éppen akkora, mint a férfiak esetében. De: a pszichésen- és szexuálisan beteg elkövetők esetén mindig nők az áldozatok.
Vegyük például a mélygarázsokat és a parkolóházakat! A sötét, kevésbé kivilágított helyeken inkább a nők félnek. Vagy csak bebeszélik nekik? A valóság azonban: a szexuális zaklatás és másfajta erőszakos támadás épp az ilyen parkolókban a legkevésbé gyakori. Ennek ellenére sok intézkedést tettek annak érdekében, hogy a nők számára nagyobb biztonságot teremtsenek az ilyen rossz hangulatú helyeken is: vannak már női parkolók a bejárat és a parkolóőr irodája mellett, több világítást alkalmaznak a parkolóházakban, világosabb falszíneket és kamerákat számos helyen.

Mi az eredmény? Statisztikailag semmi, de sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat a nők. Ez végül is mégiscsak egy új életérzés egyik fontos részlete és az sem elhanyagolható, hogy éppen a nagy bevásárlóházak nem engedhetik meg maguknak, hogy akár egyetlen női vásárlótól is elessenek, így bármilyen befektetés megtérül valahol.

Az a tendencia mégsem látszik változni az utóbbi időben, miszerint: "ha valamivel nincs is problémám, akkor is bebeszélem magamnak, hogy van." A gondolatok gyökerei mégiscsak a médiában keresendők, olyan gondolatoké is, melyek korábban fel sem merültek volna senkiben. Az "átlag nő" figuráját tulajdonképpen mások találják ki helyettünk, és mi - nők - ahhoz hasonlítgatjuk magunkat. A férfiak meg elfogadják ezt, már csak azért is, hogy békében élhessenek a nők frusztrációi mellett is, és végül is senkinek sem árt, ha a mélygarázsok világosabbak.

Más...

A rendelőben megjelenik egy nő, aki arra a kérdésre, hogy mi a panasza, így válaszol: "nagyon félek a férfiaktól." Ha beleképzeljük magunkat a helyzetébe, egyértelművé válik, hogy mekkora hatást gyakorolhatott rá egyetlen élmény. Szembenézve azzal a ténnyel, hogy az emberiség fele férfiakból áll, a nőnek két lehetősége van: 1, sose hagyja el többet a lakását, vagy 2, annyira beszűkül a férfiak felé, hogy még a pozitív jelzéseket is képtelen lesz észrevenni. Bármelyik választása jelentősen csökkenti majd az életszínvonalát. Mivel valószínűsíthető, hogy a hölgynek nem volt dolga a világ összes férfijával, addig lehetne kérdezgetni, míg ki nem böki, hogy kivel, hol és mikor esett meg a negatív élménye. Azt is feltételezhetjük, hogy nem minden férfitól menekül elsőre, különben nem is foglalkoztatná a kérdés, hogy miért is fél a férfiaktól. Ha gúnyosak akarnánk lenni, megkérdezhetnénk tőle, hogy vajon akkor is pánikba esik-e, ha meglátja a gyümölcsárust. A férfiaknál is előfordulhat, hogy félnek a nőktől, ami talán nagyobb problémát jelent, hiszen ha belegondolunk, elvileg még mindig ők a kezdeményező felek.
Forrás: Ezoterikus.hu