Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Optimista vagy sem?

Közzétéve: 2009. 05. 27. Forrás: MTI
Értékelés
Ez a cikk 3552 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Az ember természeténél fogva optimista, tízből kilencen pozitívan látják a jövőt - derül ki egy világszerte elvégzett felmérésből. Te optimistának tartod magad?
A felmérést több mint 140 országban 150 ezer ember megkérdezésével készítette a Kansasi Egyetem megbízásából a Gallup közvélemény-kutató intézet. A válaszadók 89 százalékának meggyőződése, hogy az elkövetkező öt évben nem fog romlani az élete, 95 százalékuk pedig úgy vélekedett, hogy öt esztendő múlva legalább olyan jó vagy még jobb lesz az élete, mint most. A legnagyobb derűlátást Írországban, Brazíliában, Dániában és Új-Zélandon tapasztalták a kutatók.

Sötétebben látták a jövőt a zimbabwei, az egyiptomi, a haiti és a bolgár emberek. A középmezőnyben olyan országok végeztek, mint Németország, Csehország és Oroszország. Alapvetően pozitív beállítottságúak az osztrákok, a svájciak, a spanyolok, a britek, a Benelux államok, illetve a skandináv országok lakói. "Az eredmények meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az optimizmus világszerte tapasztalható jelenség" - mondta összefoglalóan Matthew Gallagher pszichológus a témával foglalkozó San Franciscó-i konferencián.

Forrás: MTI