Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Overdose győzelme spirituális diadal!

Közzétéve: 2009. 04. 23. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: New York Times nyomán
Értékelés
Ez a cikk 3195 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Overdose 2009. április 19-i győzelme a Kincsem Parkban valódi magyar diadalérzést váltott ki mindenkiből. A „csodaló” 12 futamából a 12. veretlen győzelmét aratta...
...mellyel joggal írhatja be magát nemcsak a magyar lósport, de egyáltalán a magyar sporttörténetbe.

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán szerint „Ennek a lónak missziója van Magyarországon.” Az amerikai lapok szerint a lovat „a magyar Seabiscuit”-nek tartják, aki anno Amerikát húzta ki a depressziójából.

A mindössze 4 éves lovat tulajdonosa a véletlen folytán választotta ki és a kissé rútnak tartott lónak nem sok jövőt ígért egyik tréner sem, akár Rómában vagy Németországban igyekeztek valamilyen tehetséget felfedezni Overdose-nál. A 46 éves Mikóczy egy angol lóvásáron szemelte ki a lovat, pontosabban amúgy viccből licitált rá és sosem gondolta volna, hogy a 00-t érő ló egyszer igazi aranybánya lehet.

A belga zsoké, Christophe Soumillon számára valódi megtiszteltetés volt nagy tömeg előtt a ló saját hazájában közös győzelmet aratni Overdose-sal, akinek őszinte csodálója is egyben.
A futam különleges ízét adta, hogy Soumillon nemzeti színű mezben ült a ló hátán, ezzel is kifejezve azt a reményt, mely minden magyar szívét e rövid futam idején megdobogtatta.

A ló teljesítményére már több országban felfigyeltek és mind a német, mind a brit sajtó ámulva figyeli, hogyan képes felgyorsulni a csodaparipa egy pillanat alatt.
A méltán nagyhírű Prix de l’Abbaye nagydíjon Overdose megdöntötte a 25 éves rekordot, melyet végül a másik ló állítólagos hibás indulása miatt semmisnek tekintettek.

A magyarországi futamon sok hírességet, mint pl. Farkasházy Tivadart és Kepes Andrást is nyilatkoztatták a magyar sikertörténetről.

Overdose sikere mutatja, hogy az álmok igenis valóra válhatnak, és még van magyar siker a sok hányattatás után is!
 
Forrás: New York Times nyomán

Bezárás