Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Tűzmágia

Közzétéve: 2007. 03. 04. Írta: Scott Cunningham Forrás: Földmágia címû könyve nyomán
Értékelés
Ez a cikk 3978 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Scott Cunningham sajátos és egyedi tartalmú könyvében gyűjtötte össze a különböző elemekhez kapcsolható mágiákat, jóslatokat. Járjunk utána a TÛZ mágiájának.
A tüzet mindig is mély és vallásos tisztelet övezte. Örökké változó alakja, a hamu és a szén, a belőle áradó meleg és a fény, és maga az égés folyamata a tűzmágia alapja.

A tûz felfedezése elõtt valóban sötét lehetett a világ. Ám a tûz csiholásának feltalálásával az ember birtokba vette ezt az õselemet, és örökre megváltoztatta a világot.
Míg az úgynevezett "tûzimádás" általában csupán elfogadható eufemisztikus kifejezése a misztikus tiszteletben részesített szexualitásnak, léteznek különbözõ vallások, amelyek istenként tisztelik a tüzet.Ki ne hallott volna az örökké lobogó lángokról, amelyeket az ókori Róma Vesta-szüzei õriztek oltáraikon. A zsidó zsinagógákban is örökké ég a láng, és néhány síron is láthatunk hasonlót, mint amilyen például John F. Kennedy emlékhelye. Bár a tûz vallási szerepe mára feledésbe merült, még mindig ott van sok vezetõ világvallás oltárán. Milyen lenne a katolikus oltár a gyertyák fényei nélkül? Lett légyen egy gyertya lobogó lángja vagy hatalmas tûz a magányos hegytetõn, a tûz mindenképpen mágikus erõt képvisel.
Tény, hogy õseink tisztelték a tûz hatalmát. Nem véletlenül helyeznek égõ gyertyákat mise alatt az oltárra - a gyertyák éppúgy erõsítik a szertartást, ahogyan a füstölgõ tömjén és a jámbor lelkek ájtatos imája.

Az egyszerû és hatásos gyertyamágia mára újra népszerûvé vált. Bár valószínûleg ez a tûzmágia egyetlen széles körben propagált formája, vannak más szertartások is, amelyek a tûz erejét használják. Az alábbiakban ezeket ismertetjük (lásd Gyertyamágia). A tûzmágiát bárhol elvégezhetjük, ahol biztonságosan tüzet lehet gyújtani. Egy kinti tûzrakó hely vagy benti kandalló, barbecue vagy egy speciálisan erre a célra ásott, kövekkel, téglával kibélelt gödör - bármi megfelel, ha biztonságosan tüzet gyújthatsz egy olyan helyen, ahol nem kell attól tartanod, hogy valaki megzavarja a szertartást.
Némelyik varázslathoz néhány gally is elegendõ. Más szertartásokhoz hatalmas, ragyogó máglyára vagy több tûzre is szükség van. Bármilyen száraz és tiszta tüzelõanyag megfelel.

Tekintettel a tûz jellegére, ezt a szertartást a legjobb egy sivatagban, illetve száraz, sok föld elemmel körülvett területen elvégezni, de bárhol máshol is hatásos lesz.

Megtisztulás


Ha meg akarsz szabadulni valamelyik szokásodtól vagy egy gondolattól, elképzeléstõl; ha végleg szakítani akarsz bizonyos múltbeli történésekkel és azok következményeivel, bûntudattal vagy gátlásokkal; fogj egy tárgyat, amely számodra azt jelképezi, és dobd be a tûzbe. A tûz elemészti a szimbólumokat és ezzel együtt feletted gyakorolt hatalmukat is.
Gondold meg alaposan, milyen jelképet választasz - ha például falánk vagy, végy egy adagot a kedvenc ételedbõl, és dobd be a tûzbe. Ugyanígy kell eljárni, ha alkoholista vagy erõs dohányos vagy. Olyan problémák esetében, amelyekhez nem lehet konkrét tárgyakat kötni, magad alkoss szimbólumot, és azt égesd el.

Védőtűz - varázslat

Egy legalább tíz méter átmérõjû, tiszta helyen gyûjts össze sok fát, készíts elõ gyufát és valamennyi vizet. Fogj egy ágat, rajzolj vele egy öt méter átmérõjû kört, határozd meg az egyes irányokat (használd az iránytût vagy a Nap, a Hold, avagy a csillagok állását) és rakj tüzet a körön belül észak, kelet dél és nyugat felé.
Még ne gyújtsd meg õket. Mindegyik mellé helyezz elég tüzelõanyagot, hogy legalább félóráig égjenek.

Elõször járulj a déli tûzhöz, gyújtsd meg, és kiáltsd a következõ szavakat: Semmi baj sem érhet dél felõl!
Fordulj nyugatnak, gyújtsd meg a tüzet, és mondd: Semmi baj sem érhet nyugatról!
Ezután fordulj északnak, gyújtsd meg a tüzet, miközben mondd e szavakat: Semmi baj sem érhet Északról!
Végül fordulj kelet felé, és eközben kiáltsd: Semmi baj sem érhet keletrõl!

Végy ki egy égõ gallyat a déli tûzbõl, és hirtelen mutass vele felfelé az égre, és közben mondd: Semmi baj sem érhet felülről!
Ezt követõen dobd a lángoló botot a földre, és mondd: Semmi baj sem érhet alulról!

Dobd vissza a gallyat a déli tûzre, majd ülj a kör közepére, és figyeld a lángoló tüzeket. Ha szükséges, szítsd fel a lángot, nehogy elaludjon, rakj még rá fát.
Jól vésd az agyadba, hogy a máglyák tüze felemészt minden rád leselkedõ fenyegetést és veszélyt.
Vésd jól emlékezetedbe a körötted lobogó máglyák látványát, érezd melegüket, hogy késõbb is fel tudd idézni magadban, milyen fényesek és erõsek.
Amikor a tüzek elhamvadnak, és érzed, hogy csitul az erejük, temesd be a tüzeket földdal vagy homokkal, önts rájuk vizet, és töröld el a földre rajzolt kört.
Hagyd el a területet, de õrizd meg emlékezetedben a máglyák által védelmezett kör képét, így bármikor felidézheted, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá pszichikailag, spirituálisan vagy mentálisan.
Ha bármilyen akadálya lenne annak, hogy szabad téren mutasd be a szertartást, helyettesítsd a tüzeket négy nagy vörös gyertyával. Hajtsd végre gyertyákkal a fenti szertartást, várd meg, amíg leégnek, és közben mondd hangosan a védõ varázslatot.
Amikor ki kéne venned egy égõ ágat a déli máglyából, emeld fel a déli irányt jelképezõ gyertyát, és óvatosan tartsd a fejed fölé. Ezúttal is mondd el a varázsszavakat, majd helyezd újra a földre a gyertyát a rá vonatkozó szavak kíséretében. Amikor befejezted a szertartást, a kezeddel oltsd el a gyertyák lángját. Mindig a nyugati gyertyával kezd (soha ne fújd el õket).
Forrás: Földmágia címû könyve nyomán

Bezárás