Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Személyiséged 4 biztos jele arcodon!

Közzétéve: 2009. 03. 08. Forrás: MTI
Értékelés
Ez a cikk 3515 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Glasgow-i kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az arc nem csupán érzelmekről, lelkiállapotról árulkodhat, hanem az egyén személyiségjegyeit is magán viseli

Az arc nem csupán érzelmekről, lelkiállapotról árulkodhat, hanem az egyén személyiségjegyeit is magán viseli - erre a következtetésre jutottak a glasgow-i egyetem pszichológusai, akik kutatásaik eredményét a New Scientist című tudományos folyóiratban tették közzé. 

A kutatók a folyóirat olvasói közül választottak ki több mint ezer önkéntest, akiken azt tanulmányozták, hogy az arc mennyit közöl tulajdonosa személyiségéről. A kísérlet alanyaitól egy közeli arcképet kértek és válaszolniuk kellett egy teszt kérdéseire, amelyek a személyiségjegyekkel voltak kapcsolatosak. A képeket a kapott válaszok alapján négy csoportra osztották: a szerencsésekére, a szellemesekére, a vallásosokéra és a megbízhatókéra.

Majd e négy kritérium alapján úgy módosították a fotókat, hogy ezek a személyiségjegyek hangsúlyt kapjanak. Ezután úgy párosították a képeket, hogy az ellentétes karakterek kerültek egy párba. Az így előkészített fotókat kellett aztán honlapjuk 6500 látogatójának megnéznie, és a kihangsúlyozott személyiségjegy alapján felismernie. A kutatók maguk is meglepődtek az eredményeken. A látogatók 70 százaléka tudta azonosítani a szerencsések arcát és 73 százalékuk a vallásosokét, de csak a nők esetében.

"Az arc a lélek tükre" mondás tehát igaznak bizonyult, de csak a nőkre. Férfiarcról csak nagyon kevesen tudták leolvasni korrektül a domináns jegyet. Az okokat keresve a kutatók arra gondolnak, hogy a nők arca "átlátszóbb" és hogy a férfiak, akik részt vettek a kísérletben, talán nem válaszoltak olyan komplett módon a kérdésekre, mint a nők, vagy kevésbé voltak becsületesek. Ezért úgy döntöttek, hogy tovább folytatják a kutatást, mélyebbre hatoló tesztekkel. Annyi azonban már így is biztos, hogy a külső és az első benyomás többet elárulhat, mint ahogy gondolnánk.

Forrás: MTI