Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Erkölcsi érzék az álomban

Közzétéve: 2009. 01. 16. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3749 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy az álmunkban erkölcsi érzékeink helyesebben működnének, mint éber állapotban.
Sigmund Freud: Álmoskönyv című munkája alapján

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy az álmunkban erkölcsi érzékeink helyesebben működnének, mint éber állapotban. Jessen szerint éppen hogy álmunkban nem gondolkodunk, hanem cselekszünk. Vagyis mindenféle megbánás nélkül döntünk, - akár mások sorsa felett. Akárcsak a szervezetünk, a lelkiismeretünk is pihenő stádiumba kerül. Voklelt szintén úgy gondolja, hogy pl. testi vágyainkat is mindenféle gát nélkül éljük át. Mindenkit ugyanúgy látunk, akkor is, ha egyébként egy tiszteletreméltó emberrel is kerülünk kapcsolatba. Vagyis mindazok számára megnyugtatásul szolgálnak a fenti felismerések, akik felébredés után kissé bűntudattól terhesek.

Erkölcsösség

Senki nem képes annyira tisztában lenni önmagával, hogy tudja, miért rossz vagy jó az álma és hogy valóban erkölcstelen-e az álma. Igen megnyugtató lenne, ha valóban erkölcsösebbek lennénk álmainkban, mint tudatos létünkben. De ez igen képmutató feltevés lenne, mivel ritkán van egy egyed annyira tisztában önmagával, hogy gondolatainak folyását nemcsak hogy lényegtelen, de torz és értelmetlen képzetek meg ne szakítsák. Maury gondolatai szerint a tudattalan álomperiódus állapotában lelkünk azon mély bugyrai is feltámadnak bennünk, melyeket ébrenlétünk során megpróbálunk elnyomni. Sok mindent elárulnak valódi vágyainkról az álomképek, de nem szabad azt gondolni, hogy ezen lelki folyamataink arról tanúskodnának, hogy valójában milyen a személyiségünk.
Forrás: Ezoterikus.hu