Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Illatok és Érzelmek

Közzétéve: 2007. 03. 31. Írta: Mág Ica Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3950 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A füstölők természetes illóolaj-tartalmuknál fogva nemcsak a levegő illatosítására, hanem aromaterápiás felhasználásra is kiválóak. Elősegítik a kívánt hangulatot, javítják a kedélyállapotot.
Enyhe fertőtlenítő hatással is rendelkeznek, valamint csökkentik a hőségérzetet, és egyes illatok a kimerültséget is.

De milyen hatással vannak érzelmeinkre az egyes illatok?

Agarfa

Élénkítő, picit fanyar illatta nagyon népszerű. Különösen szellemi fáradtság esetén javallott, kitisztítja a gondolatokat. Egyensúlyt teremt a test energia-központjai között.
Olaját az öreg, korhadt agarfának a vízgőz-desztillációjából nyerik.

Bergamot

A bergamot illata tisztítja, felvidítja és frissíti a lelket. Eloszlatja a félelmeket, mérsékli a szorongást. Elsimítja az érzelmek zavarát és hullámzását. Még az idegösszeomlás szélén álló embert is lenyugtatja. Örömérzetet vált ki és örömteli boldogsággal tölt el. Alkalmas az önbizalom stabil helyreállítására.


Eukaliptusz

Élénkít és felfrissíti az emberi testet és lelket. Még a lustaságot és a kedvetlenséget is segít legyőzni. Vezetés közben fáradtság ellen javallott. Növeli a szellemi befogadóképességet és a koncentrációképességet. Érzelmi túlterheltség esetén segít visszaállítani a lelki egyensúlyt. Veszekedés után kitisztíthatjuk vele gondolatainkat és a nagatív energiákat lakásunkból.

Fahéj

Gondolatébresztő hatású, erősíti az akaraterőt és az önuralmat. Erőteljesen és egyben pozitívan hat szellemi kimerültség, melankólia jelenléte esetén. Afrodiziákum hírében áll, mivel gerjeszti a férfi szenvedélyét.

Ilang-ilang

Kiváló ellenszere az idegi eredetű feszültségeknek. Lecsillapítja a haragot, a félelmet és a csalódottságot, eközben előmozdítja a szeretet, a biztonság, a higgadt derű megjelenését érzéseinkben. Tehát a pozitív érzelmekre és érzésekre ösztönöz. Erőteljesen növeli az érzékiséget, és ellazultságot eredményez. Ezért kiváló relaxációhoz, meditációhoz.

Indiai magnólia

Édes, erőteljesen átható illata afrodiziákumként hat. Erősíti a női csáberőt. Növeli a tisztánlátó képességet.

Jázmin

A jázmin mindenféle idegállapotra jótékonyan és nyugtatóan hat. Oldja a szorongást, csökkenti a búskomorságot. Derűsséget és magabiztosságot hoz életünkbe. Testi-lelki pihentetőszer. Felfűti az érzelmeket és oldja az érzéketlenséget. Illata képes megteremteni a bizalom és a szeretet elragadtatott légkörét.

Kék lótusz

Illata energiát, boldogságot és termékenységet hoz. Spirituálisan nagyon jelentős szerepe van. Növeli a tisztaságot és az önzetlenséget, odaadást, mivel kinyitja a szívcsakrát. Nyugtató, meditatív illata mindenféle testi-lelki állapotra pozitivan hat.

Levendula

Stabilizálja a lelki egyensúlyt. Eloszlatja a depressziót, a félelmeket, segít az álmatlanság, a túlérzékenység, a mélabú, az idegesség és a feszültségek felszámolásában. Erősíti az idegrendszert, mert lecsillapítja az elmét, segít leküzdeni a haragos gondolatokat, lazít, és támogatja a testi-lelki jó közérzet fenntartását.

Magnólia

Harmóniához és békéhez segít hozzá. Fokozza a női vonzerőt, és az önbecsülést. Növeli az akaraterőt.

Mirha

Illata kimozdít az egykedvűségből, esetleg a depresszióból. Meghozza a jókedvet, kezdeményezőkészséget, erővel tölt el. Segíti a tisztánlátást, az összpontosítási képességeket. Megfékezi az indulatokat, a haragot és a túl szenvedélyes érzelmeket.

Pacsuli

Csökkenti a búskomorságot és a szorongást. Segít felépülni a nyomasztó érzelmi vagy lelkiállapotokból. Mérsékli a szellemi fáradtságot. Elűzi az egykedvűséget. Élénkítő illat, melynek érzéki hatása is jelentős.

Pézsma

Enyhíti a pszichikai és a fizikai kimerültség okozta fáradtságot. Serkenti az agyműködést. Erősítő hatása önbizalmat és bátorságot ad. Eredetileg a pézsmaszarvas mirigyeiből származott. Ma azonban Indiában a pézsmacserje nevű növényből állítják elő.

Rózsa

Illata derűre váltja a búskomorságot. Jelentősen enyhíti a szorongást, a rosszkedvet, így pozitív hangulatot teremt. Erősen csökkenti a feszültséget. Segít felszámolni a csalódottság és a féltékenység érzését. Elhárítja az érzelmi akadályokat, ezzel megnyitja az utat a boldogság előtt. Ösztönzi és bátorítja a szerelmet.

Sáfrány

Kiegyensúlyozza az instabil idegrendszert, ellazítja a testet. Segíthet megemészteni a múlt kellemetlen emlékeit. Érzéki hatása is van. A hagyomány szerint a szeretet és a termékenység fokozója.

Szantál

Illata lecsillapítja a felkavarodott, negatív érzelmeket. Nyugtatja a testet és a lelket. Eloszlatja a nyomasztó élmények miatt keletkezett feszültséget. Megfékezi az ingerlékenységet, agressziót. Használata nyitottá és megértővé tesz. Erősíti az akaratot és az eltökéltséget, és világosabbá teszi a gondolkodási folyamatokat. Feléleszti a szunnyadó szellemiséget.

Tömjén

Illata erőt ad, így a lelki szorongástól, idegfeszültségtől és gondterheltségtől, netán depressziótól megszabaduljunk. Csökkenti a fizikai, lelki és szellemi kimerültséget. Segít az érzelmi sebek elviselésében, a régmúlt terheinek elengedésében. Lassítja légzést, így lehiggadva fölösleges izgatottságunk elmúlik. Koncentrálja és állandósítja a figyelmet.

Vetiver

Illata erősíti az agyműküdést és a központi idegrendszert. Elcsitítja az érzelmek háborgását, segít kilábalni a depresszióból. Megszünteti az álmosságot és az álmatlanságot, erős nyugtató hatása van. Csökkenti a szorongást. Képes az érzelmileg kimerült emberbe lelket verni. Az érzelmekről a gondolatokra és a cselekvésre tereli a figyelmet.

2007.01.18.
Forrás: www.ezoterikus.hu

Bezárás