Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A Hold Csomópontjai és a Karmád

Közzétéve: 2013. 05. 14. Írta: Török Hajni Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 1867 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Asztrológia geocentrikus, mely azt jelenti, hogy mindazzal egyetemben, hogy mindannyian tudjuk, a Föld forog a Nap körül és nem fordítva, itt a Föld áll az asztrológiai képlet középpontjában.

Egyszerűen azért, mert a Földhöz viszonyítva határozzuk meg a bolygóállásokat.

A csomópontokat "Sárkány Feje" (Caput Draconis) azaz Északi Csomópont, és "Sárkány Farka" (Cauda Draconis) azaz Déli Csopmópont néven is szokás hívni.

KosA Hold itt nem ellipszis alakú pályán halad, leginkább két hatalmas hulahopp karikához lehet hasonlítani a pályáját, melyek két pontban keresztezik a Nap pályáját: ezeket hívjuk a Hold Csomópontjainak.

A Hold északi Csomópontja az, ahol a Hold délről északi irányba haladva keresztezi a nappályát, a Déli Csomópont értelemszerűen, ennek az ellenkezőjét jelenti, vagyis ahol északról déli irányba haladva keresztezi a nappályát. Az északi és d éli csomópontok mindig pontosan egymással szemben helyezkednek el az égen.
MInden bolygónak van csomópontja, a Nap és a Föld kivételével, de az emberi sors szmpotjából a Hold Csomópontjainak messze kiemelkedő szerepe van.

A Hold Csomópontjai gyakorlatilag mindig visszafelé haladnak, vagyis a Zodiákus irányával ellentétesen. A 12 égövi jegyen körülbelül 18,5 év alatt haladnak át. Ez azt is jelenti egyben, hogy 18-19 évente van az ún. visszatérő csomópont jelensége, amit úgy élünk meg, mint gyökeres változást az életünkben.

Napfogyatkozás akkor történik, amikor a telihold, vagy az újhold a Hold csomópontjához közel esik.

Mit jelentenek?

Karmikus szempontból a Hold Csomópontjai azokat a leckéket jelentik, melyeket a jelen földi életedben kell megtanulnod. Ezek a leckék szinte mindig kapcsolatban vannak a körülöttünk lévő emberekkel. Ezért van az, hogy a csomópontokat vizsgálva látni lehet a jellegzetes képét annak, hogy hogyan viszonyulsz az élethez és más emberekhez. Az ebben rejlő bölcsesség és üzenet gyakran kulcsfontosságú abban, hogy megértsd mit kell tenni azért, hogy a gyógyulás útjára lépj, és mi az, ami a boldogságod útjában áll.

A Csomópontok mindig párt alkotnak. Ha jobban meg akarod érteni mit is jelent ez, érdemes az égövi jegyeket mint ellentétes párokat tanulmányoznod: Kos-Mérleg, Bika-Skorpió, és így tovább.
Például minden Kosban benne van a titkos vágy, hogy szeressék és elfogadják olyannak, amilyen, és minden Mérlegben benne van egy "én-akarok-a-legjobb-lenni" oldal, ami néha mint akaratosság jön ki - függetlenül attól, hogy mennyire igyekszik kedves lenni.

Az Északi csomópont mutatja meg az erre az életre kitűzött karmikus céljaidat és megmutatja a lelki fejlődés irányát. A ház elhelyezkedése mutatja, hogy az életed melyik területét kell fejlesztened, vagy mi az a karma, amire figyelned kell.

A Déli Csomópont a gyermekkorból vagy előző életekből áthozott szokásmintákat mutatja meg. Ezek kellemesek, de gyakran állnak az utadba, amikor a magad módján akarsz más emberekkel kapcsolatot teremteni. Különösen erős hatásuk van, amikor az egyik bolygó együttállásban vagy tranzitban van a Déli Csomóponttal.
A déli csomópontra eső égövi jegy és ház mutatja meg, hogy hol hajlamos vagy túlzásokba esni. Itt az erre irányuló vágy nagyon erős, ez például a Bikánál anyagi biztonság, az Ikreknél információ.

2007.01.29.

Szeretnél saját karmaelemzést rendelni?

Irj Hajninak a hajni(kukac)astroplace.net e-mail címre, vagy nézd meg saját oldalát: www.astroplace.net
Forrás: www.ezoterikus.hu