Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Mikor születtél? Ismerd meg saját Symbolom kártyád!

Közzétéve: 2007. 06. 24. Írta: Mág Ica Forrás: Orban - Zinnel: Symbolon kézikönyv nyomán
Értékelés
Ez a cikk 4015 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Symbolom kártyák a tizenkét asztrológiai jegyet tizenkét személyiségként jelenítik meg, melyek életre kelnek, s bemutatják számunkra saját magunkat, családunkat, barátainkat, s a velük való viszonyunkat.

Kos A Harcos

Asztrológiai jegye: KOS
Bolygója: Mars
Jellemzője: agresszivitás, hódítás, fallikus erő.

A kártya a piros mindenféle árnyalatát jeleníti meg. Nem csoda, hisz ehhez a szerepszemélyiséghez a harc és a háború miatt a tűz, így a piros szín tartozik. A kép egy életerős harcost ábrázol, ahogyan átviharzik mindenen és mindenkin. A kép háttérben egy égő település, és a bal oldalon egy harcban legyőzött áldozata tűnik fel. Nem néz vissza, nem tekint a múltba, hisz az elvonná figyelmét az előtte álló veszélyekről. Kardja égnek áll, újult harcra kész, a könyv szerint egészen tudatosan az erektált pénisznek a testhez viszonyított szögét zárja be.

 

 

 

Kos A Szerető

Asztrológiai jegye: BIKA
Bolygója: Vénusz
Jellemzője: vonzó, társasági lény, testi szépség jellemzi.

A kártya egy gyönyörű fiatal nőt ábrázol, aki a buja érzékiség jelképeivel jelenik meg. Kényelem és szépség veszi körül. Csodálatos szépségéről kezében tartott tükrével győződik meg. Minden megvan, amire áhitozik: szépségfürdő,értékes ékszerek, étkek. Nagyon becses, értékes lényt testesít meg, olyat, akivel bármely férfi szívesen ékeskedne, de nem mindenki engedhet meg magának. A gyümölcsök arra utalnak, hogy az étkezés örömeit sem veti meg.

 

 

 

Kos A Közvetítő

Asztrológiai jegye: IKREK
Bolygója: Merkúr
Jellemzője: intellektualitás, kapcsolatteremtő képesség, jó megfigyelő, könnyedség jellemzi.

A kép uralkodó színe a sárga, ez a levegő archetípusának és a közvetítésnek is a színe. A kép Hermészt, az istenek küldöttét ábrázolja. Sisakján és a lábain szárnyakat láthazunk, melyek segítségével a talaj fölött lépked. Elhagyja a várost, mert a világ számára szeretne üzenetet közvetíteni. Az őt körülvevő pillangók is ugyanúgy a repülés, a játék, és a könnyedség szimbólumai, mint a gyermekláncfű, amely, ha elfújjuk, magvait átadja a szélnek, s annak segítségével távoli helyekre jusson el.

 

 

 

Kos Az Anya

Asztrológiai jegye: RÁK
Bolygója: Hold
Jellemzője: nőiesség, érzelmesség, család iránti elkötelezettség, odaadás és elfogadás.

A képen, mintha csak Máriát és gyermekét látnánk, de egyben Õ az ősanya és a női odaadás szimbóluma. Karjában germeke, akit az övé, s mindent megtesz érte. Liliomokkal körülvéve emelkedik ki az éjszakai tengerből, a tudattalanból, a vízből, a női őselemből, mindezt telihold éjszakáján teszi, így a fény és a felismerés áthatja a lélek és az érzelmek sötétjét.

 

 

 

Kos Az Egó

Asztrológiai jegye: OROSZLÁN
Bolygója: Nap
Jellemzője: erős akarat és egyéniség, hatalom iránti vágy, nagyszerűség, kreativitás, őserővel bíró szexualitás.

A király ül a trónján, és hatalmi jelvényeit tartja kezében. Õ hatalmasabb a többieknél anyagi, és erkölcsi értelemben egyaránt. Az országalma a világot jeleníti meg, amelyen uralkodik. Minden tekintetben mások felett áll. A háttérben a nap, amely - nem mellékesen - az egyiptomi napkirályok szimbóluma is volt. Úgy véli, ő korlátok nélkül uralkodhat, senki sem versenyezhet nagyságával és dicsőségével.

 

 

 

Kos A Szolgáló

Asztrológiai jegye: SZÛZ
Bolygója: Merkúr
Jellemzője: racionalitás, szerénység, alkalmazkodóképesség.

Isten illetve a felsőbb erők szolgálója. Az oltár előtt áldozatkészen meg tud hajolni, és nem csak saját magát szolgálja, hanem szolgálatait magasabb hatalmaknak is felkínálja. Fehéret, az ártatlanság színét viseli. A caduceus, azaz a hermészbot körül két kígyó tekereg, így megpróbálva megtestesíteni a férfi és női oldal - jin és jang - kiegyenlítésénak és irányításának szimbólumát. Ez a Szűz szerepszemélyiségének tulajdonképpeni feladata egy személyben.


 


 

Kos A Partner

Asztrológiai jegye: MÉRLEG
Bolygója: Vénusz
Jellemzője: másik ember, kapcsolatok, kiegészülés és kiegyenlítődés.

A 12 archetípus kártya közül egyedül ezen a képen látható két személy, egy férfi és egy nő. Ha férfi vagy, akkor a másik oldaladat, másik feledet egy nőnél keresed. Ha nő vagy, akkor természetesen fordítva cselekszel. A kártyalapon egy nő és egy férfi együtt táncolnak, s látható, hogy örülnek egymásnak, hisz rátaláltak egymásra. Ez megfelel a szerelemről alkotott romantikus elképzelésünknek. Ez a tánc nem tarthat örökké, azt már az égiek eldöntötték. Ezen a képen azonban még harmónia uralkodik.

 

 

 

Kos A Csábító

Asztrológiai jegye: SKORPIÓ
Bolygója: Plútó
Jellemzője: fanatizmus, ördigiesség, ötletesség, elkötelezettség, ragaszkodás.

A Csábítót Mefisztó alakjában ábrázolták, aki kezében egy fekete rózsát tart, ami egy olyan dolgog, melyet a természet nem lenne képes létrehozni, csak maga az ember (vagy épp az ördög), aki ezáltal egy elképzelését valósította meg. Az egész képet homályosság jellemzi, ez nem véletlen, hiszen ez a homályosság a szerepszemélyiség jellemzője. A háttérben hatalmas tűz látható, és a mélységből az ember által felhozott erő szimbólumául szolgál. Létezik hideg tűz? ez esetben igen, amely a szívet nem képes felmelegíteni.

 

 

 

Kos A Prédikátor

Asztrológiai jegye: NYILAS
Bolygója: Jupiter
Jellemzője: belátás, filozofikus szemléletmód.

Számos különféle vallásos jelképek veszik körül a papot, saját "birodalmában". A pap, aki a "lelki pásztort" vagy a "misszionáriust" szimbolizálja, mindkét kezét az ég felé emeli, és az a feladata, hogy a Teremtő üzenetét közelebb hozza a hívőkhöz. Feladata az, hogy hídként szolgáljon az égi és földi világ között, de ahogyan a képen is láthatjuk, gyakran vezeti saját énje, és könnyen elveszhet hivatása gyakorlásának mozdulataiban, szertartásaiban.

 

 

 

Kos A Mester

Asztrológiai jegye: BAK
Bolygója: Szaturnusz
Jellemzője: felelősség, bölcsesség, öregség, törvényszerűség.

Rettentő rideg kép tárul elénk, egy áttetszően tiszta hegyvidéken ül egy idős ember. Mutatóujját felemeli , és másik kezével egy régi törvénykönyv soraira mutat. Azt szeretné közvetíteni, hogy: "Figyelj, és ismerd el saját törvényeidet. Enélkül nem juhatsz tovább." Háta mögött egy kapu, egy koronával elzárva. Ez az objektivitáshoz vezető kapu, s az öregember őrzi. A kapun túl az ember egy egészen más ország királya lehet, mint ahogyan azt AZ EGO kártyája hirdeti. De először a halált és az időt meg kell értenie. Az öregember szigorú, bár arcán részvét látható, de ez csak annak szól, aki még nem akarja vállalni a felelősséget saját tetteiért.

 

 

 

Kos Az Udvari Bolond

Asztrológiai jegye: Vízöntő
Bolygója: Uránusz
Jellemzője: függetlenség iránti vágy, felszabadító, kivülálló.

A király bábfigurája élettelenül lóg ki az mosolygó udvari bolond zsákjából. Neki nincs szüksége a királyra, aki énjének játékaival az ember felett uralkodik, és így rabságban tartja. Az Udvari Bolond boldogan járja útját egy meghatározatlan jövő felé. Fényesen ragyog felette a gondolat villáma, amely váratlan dolgot és meglepetéseket ígér. Mióta először ábrázolták képen a bolondot, azóta is ugyanarról a tarka ruháról lehet felismerni, mert csak a bohócruha védi meg attól, hogy akaratán kívül bolonddá váljon. Ruháját és viselkedését tudatosan választotta.

 

 

 

Kos Az Angyal

Asztrológiai jegye: HALAK
Bolygója: Neptunusz
Jellemzője: igazság, bölcsesség, intuitivitás.

Az Angyal a kiönti vizét, hogy minden lényegtelent feloldjon és a valóságot teljesen áttetszővé varázsolja, hogy láthatóvá váljon az, ami mögötte rejlik. Ez a valóságban megkapaszkodni akarók számára a kézzelfogható dolgok elveszítését jelentené - és tulajdonképpen valóban az is. A szivárvány itt a természet "csodáinak" egyikét és egyúttal az Ég jelét jelképezi.

 

 


 

 

 

 

Forrás: Orban - Zinnel: Symbolon kézikönyv nyomán