Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

5 dolog, amit eddig nem tudtál a számmisztika alapjairól!

Közzétéve: 2008. 09. 25. Írta: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3560 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A numerológia alapjai maguk a számok. A számok csak akkor értékesek, ha használjuk őket. Mikor és miért kezdtünk számolni? Te tudod?
Bár lehet, hogy neked sem lesz minden ismeretlen a számok eredetével kapcsolatban, de a Scolar Kiadó gyermekeknek szóló könyve ezeket a hiányosságokat pótolja.

1. Mikor jelent meg az igény a számolásra?

Amikor őseink elkezdtek gabonát termeszteni és állatokat tartani. Ekkor már pontosan akarták tudni, mikor kell megkezdeni a vetést, hány állatuk van. Igy kezdődött...

2. Hová jegyezték fel az első számokat?

Csontokra, fába vésett rovátkák voltak ezek. 1 rovátka egy, 2 rovátka két állat...
A mennyiségek összehasonlítására kavicsokat, kagylókat, fadarabokat használtak.

3. Hogy csinálták az inkák?

Ugyan sem írni, sem számolni nem tudtak, mégis pontosan rögzítették, hány ember tartozik a népükhöz, mennyi kukoricát és burgonyát arattak. Ehhez egy kipunak nevezett, színes madzagot használtak, és csomókat kötöttek rá. A csomók számokat jelöltek, s a madzag színének is volt pontos jelentése.

4. Tévedsz, ha azt hiszed ARAB számjegyeket használunk!

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 - ezek nem arab számjegyek? NEM bizony! Eredetileg az indiaiaktól indult el ezen számok világkörüli útja, csupán a kinézetük változott az évszázadok során. Az indiaiaktól került az arabokhoz, a kereskedelmi utak során, majd így került Európába, az arabok közvetítésével.

5. Vannak bűvös számok?

Vannak bizony!

hisz:

- Hófehérke a 7 törpénél talált menedéket...
- a farkas pedig 6 gidát falt fel, s a 7. mentette meg testvéreit...

További érdekességek a számokról a Scloar Kiadó gondozásában megjelent könyvben !

A számok felfedezése (Mit? Miért? Hogyan?)
A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? című gyermekkönyvsorozatának ezen darabja a számokkal kapcsolatos titkokba avatja be az óvodásokat és kisiskolásokat. Felfedezhetik, hogy akárcsak a mesékben, az őket körülvevő valós világban is mennyire fontosak a számok; megtudhatják, hogyan számoltak őseink; játékos formában megismerkedhetnek az összeadás és kivonás fogalmával. A sorozat könyveiben megszokott rejtett ablakok mögött a gyerekek ismét sok érdekességet fedezhetnek fel.
A könyv kiadója: Scolar Kiadó
Hol rendelheted meg a könyvet? Kattints ide!