Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Feng Shui & Karácsony II.

Közzétéve: 2006. 12. 23. Írta: Hajni & Nóra Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Az élő növények frissességet, pozitív energiát és csodálatos Feng Shuit hoznak létre. Ebben az évben gondolj a karácsonyfádra úgy, mintha egy jelentőségteljes tértisztítást idéznél elő vele otthonodban!
A karácsonyfa értelemszerűen a Fa elemet szimbolizálja. Még a műkarácsonyfa is jelentőségteljes Fa energiát hoz az otthonodba. A Fa elem számára a legjobb helyek:
• Keleten a Család területén
• Délkeleten a Gazdagság területén
• Délen a Hírnév területén


Északon a Karrier területén elszívja a Víz energiát, tehát figyelj oda arra, hogy legyen elég vize és tartsd mindig tele a tálat vízzel. Fényeknek és dekorációknak válassz kék színeket, a fa alá kék-fekete alátétet tegyél, hogy egyensúlyban tartsd a víz-energiát. Műanyag és üveg jégdekorációk szintén jó hatással vannak.

Nyugaton a Kreativitás és Gyerekek területén, vagy Észak-Nyugaton a barátok és utazás területén a karácsonyfa gyengíti a szellemi chi energiát. Tartsd észben, hogy amellett, hogy a fém felaprítja a fát az Elemek Körforgásában, a fa túlsúlya elhomályosíthatja a fémet. Használj fém, és csillogó díszeket, fehér fényeket és ezüst vagy arany brokát faalátétet.

Dél-Nyugaton a Párkapcsolat, vagy Észak-Keleten a Tudás területén a fának semleges hatása van. Ezek a területek a Föld elemet jelképezik, melyet a Fa befon a gyökereivel, és a Tűz támogatja. Itt sok cserép/porcelán díszt, sárga-piros fényeket és piros kiegészítőket érdemes használni. Ne használj fémes és fehér fényeket, ugyanis a fém itt csak még jobban elnyomná a földet.

A középpontban a karácsonyfa ünnepi hangulatot varázsol az otthonodba. Ez a terület a sárga színnek kedvez, tehát használj aranysárga faalátétet és tegyél egy fényes aranysárga csillagot a fa tetejére.

Amire még érdemes odafigyelni, amikor eltervezed hová tedd a fádat és hogyan díszítsd fel, az az, hogy a Hónap és Év csillagai ebben a hónapban együttállásban vannak a hagyományos kínai Feng-Shui szerint. Ez azt jelenti, hogy a Dél és Észak – ahol most a "gonosz 5. csillag" található - kifejezetten szerencsétlen lehet. Mivel az 5. csillag a Föld elemet jelképezi, és a tűz képzi és erősíti a földet, bármilyen tűz chi ezeken a területeken rosszabbítja ezt az eleve kényes helyzetet hoz létre.

A Karácsony zöld és piros színei együttesen a Föld-Tűz energiát jelképezik, ahol a fa táplálja és erősíti a tüzet. A Karácsonyfa nagyon erős Fa-elem, és amikor erre még lámpákat teszel, nagyon sok tűz energiát kapsz, amit a bőséges Fa energia táplál.

Ha még nem helyzeted el  a Karácsonyfát, próbáld meg elkerülni a lakásod északi és déli területeit. Ha mégis csak ott van hel, használj sok fém díszt és bánj csínján a csillogó díszekkel. A műhó és jégcsapdíszek is segítenek, mert a víz elmossa a földet és eloltja a tüzet.

Forrás: www.ezoterikus.hu