Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

6 tuti tipp másnaposság ellen!

Közzétéve: 2008. 07. 17.
Értékelés
Ismét közeledik a hétvége, s ilyenkor gyakran megesik, hogy felöntünk a garatra, sokszor többel is a kelleténél. De hogyan orvosoljuk másnap?
A megszokottnál magasabb mértékű alkohol fogyasztás következménye képpen jelentősen kiszáradtunk, s a dehidratáltság a folyamatos fejfájás mellett fáradtság érzetet okoz.

Első és legfontosabb tennivalónk, szervezetünk folyadék utánpótlásáról gondoskodnunk. Az ásványvíz mellett energiaitalokkal és friss gyümölcslevekkel hozhatjuk formába magunkat.

Az alkohol gátolja a B6 és B12 vitaminok felszívódását, így szükségünk lehet multivitamin készítmény szedésére is. A kapszulák várhatóan nem hoznak azonnali javulást, azonban szervezetünk egyensúlyának helyrebillentésében valóban fontos szerepet játszanak.

Miközben szervezetünk folyamatosan próbál megszabadulni az alkohol kellemetlen mellékhatásaitól, nem árt figyelemmel kísérnünk általános közérzetünk változását, előfordulhat ugyanis, hogy vércukorszintünk hirtelen leesik. Nem véletlen tehát, hogy minden kultúrában léteznek kifejezetten másnaposság ellen ajánlott reggelik. Ilyen például a sonka, pirítós és tojás alkotta lakoma. Előnye, hogy a tojásban lévő kémiai vegyület képes lebontani az acetaldehyde nevű anyagot, mely segíti a másnapos tünetek megjelenését. A vércukor szint helyreállításának érdekében fogyaszthatunk kenyér, tészta és más gabonaféléket is.

A másnaposság áldozatai további megkönnyebbülést nyerhetnek banán fogyasztásával, mely képes a háborgó gyomor kellemetlen tüneteinek és az ez által okozott ásványi anyag veszteség pótlásában. Fontos, hogy naponta többször, kis mennyiségű táplálékot vegyünk magunkhoz, nehogy a túlzott mértékű étkezésekkel épp ellentétes hatást érjünk el.

A fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést hozhatnak a fejfájás kezelésével, azonban az alkohol miatt érzékennyé vált gyomrunkat kifejezetten ingerelhetik. Javasolt tehát kis mennyiségben fogyasztanunk őket.

A kutyaharapást szőrével módszerét csakis megrögzött alkoholisták számára javasolhatjuk. Igaz ugyanis, hogy a másnap elfogyasztott alkohol átmenetileg javíthat állapotunkon, azonban a tünetek előbb-utóbb, az alkohol utánpótlás megszűnésével jelentkezni fognak.

A fontosabb feladatokat halasszuk másnapra, csak azt végezzük el, amit feltétlenül muszáj. Pihenjünk, aludjunk, tegyük rendbe szervezetünket, állítsuk helyre biológiai óránk.

Léteznek recept nélkül beszerezhető készítmények, melyek segítségünkre lehetnek a tünetek csillapításában. Fontos azonban tudnunk, hogy valódi jobbulást csak az idő múlásával remélhetünk.

Budai Allergiaközpont
www.allergiakozpont.hu
A Prima Medica Egészségközpontok tagja

Bezárás