Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Horkol a gyereked? Sürgősen vidd orvoshoz!

Közzétéve: 2008. 07. 10. Forrás: www.orvostkeresek.hu
Értékelés
A horkolás más, súlyosabb betegségek, légzési problémák – például alvási apnoe - jelzője is lehet, jelentkezése tehát ilyen értelemben hasznos.
A vizsgálatban résztvevő 219, 5 éves, vagy fiatalabb korú gyermek kivétel nélkül a rhinitis allergica, vagy más néven szénanátha tüneteitől szenvedett. Ez olyan allergiás reakció, melyet pollen, penészgomba, állatok szőre, vagy poratka válthat ki. Jellemző tünetei a tüsszögés, orrfolyás, köhögés, a szemek viszketése, könnyezése.

Az American College of Allergy, Asthma and Immunology szervezet becslései szerint az amerikai lakosság mintegy 20 százaléka szenved a kellemetlen tünetektől.

Az ausztrál vizsgálat 213 szénanáthás résztvevőnél állapította meg, hogy időnként horkol. Családjuk elmondása alapján a gyermekek 60 százaléka horkolt legalább hetente egyszer, 26 százalékuk pedig heti három alkalomnál is többször.

A horkolás más, súlyosabb betegségek, légzési problémák – például alvási apnoe - jelzője is lehet, jelentkezése tehát ilyen értelemben hasznos. A felnőttkorban jelentkező horkolást többnyire anatómiai problémák, vagy elhízás okozzák.

A gyermekek körében azonban, ahogyan azt már korábbi vizsgálatok is igazolták, a horkolás allergiás megbetegedés, a légutak gyulladásos állapotának következtében jelentkezhet. A vizsgálat eredményei remélhetőleg hozzásegítik a kezelőorvosokat a gyermekkorban jelentkező horkolás okainak pontos felderítéséhez.
Forrás: www.orvostkeresek.hu

Bezárás