Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Anatómiai kiállítás a Vam Design Centerben

Közzétéve: 2008. 05. 23. Forrás: MTI
Értékelés
Ez a cikk 3532 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szombattól veheti birtokba a nagyközönség a BODIES... A kiállítás című amerikai anatómiai tárlatot, mely Budapesten az év végéig, december 31-ig tart nyitva.
A budapesti, Király utcai Vam Design Center hatalmas, kilenc részre osztott pincerendszerében több mint 250 preparált szerv és egész test mutatja be, milyen hihetetlenül összetett rendszer alkotja az embert. A látogatót polimerizált valódi emberi testek fogadják, előbb egy csontváz, amely 100 ízületet rejt, szemben vele a vázon levő izomzat csodálható meg. Az apróbb testrészek üvegvitrinekben vannak, az erekkel teli méhlepény olyan, mint egy szép, piros legyező.

Roy Glover, a Michigani Egyetem nyugalmazott anatómia- és sejtbiológia-professzora, a kiállítás orvosigazgatója azt hangsúlyozta, hogy "Testünk a legdrágább kincsünk, halálunkig hordozzuk, ezért kell jobban megérteni működését, s a kiállítás éppen ezt célozza." Az emberi test sokkal bonyolultabb és drágább készülék annál, mint amelyek ma az üzletekben megvásárolhatók. "Meg kell tanulni, hogyan vigyázhatunk rá jobban, miért káros a dohányzás, miért jó a testmozgás és a megfelelő táplálék" - tette hozzá.

Minden testet a Kínában működő Talieni (Dalian) Orvosi Egyetem plasztinációs laboratóriumától kapta a Michigani Egyetem laboratóriuma. Ázsiában dolgozik ugyanis a világ legtöbb és legképzettebb boncolóanatómusa. Kiválóan értenek ahhoz, hogy a testet oktatási és tudományos célra előkészítsék.

Az emberi preparátumokat a gazdájuk még életében felajánlotta tudományos célra, vagy ismeretlen személyazonosságú elhunytaktól származnak a testek.

A BODIES...A kiállítás preparátumainak elkészítéséhez olyan polimeres eljárást alkalmaznak, amely lehetővé teszi az emberi szövetek folyékony szilikongumi segítségével történő végleges tartósítását.

A nem mindennapi anatómiai tárlat, amelyet a világban már több millióan láttak, Budapesten az év végéig, december 31-ig tart nyitva.

Forrás: MTI

Bezárás