Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

András napi jóslások

Közzétéve: 2006. 11. 29. Írta: Mág Ica Forrás: www.ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 4223 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
András napja kiemelkedő jelentőséggel bír, hisz az ezt követő első vasárnap egyben Advent első vasárnapja is. Számos hiedelem fűződik e naphoz, aki november 30-án nem jósol...
...pártában marad!

November 30-án a hajadonok általában titokban különböző házasságjósló módszereket alkalmaztak, melyek közül az egyik legismertebb a párna alá rejtett férfi ruhanemű. András nap éjszakáján - a hiedelem szerint - ennek segítségével a lány megálmodja, ki lesz a jövendőbelije.

Nem szokatlan ezen a napon ólmot önteni, annak alakjából igyekeztek kikövetkeztetni, vajon mi lesz a foglalkozása a leendő férjnek.

A másik, jól ismert jóslás a gombócozás (gombócfőzés), amelyet András napja mellett Luca napkor is szívesen alkalmaznak. Ekkor a lányok kis papírokra felírnak 13 fiúnevet, ezeket gombócokba gyúrják, és forró vízbe dobják főni. Az a gombóc, amelyik először feljön a víz tetejére, az felbontják, s a benne lévő cetlin található nevet fogja viselni a lány jövendőbelije.

András napján kezdődtek a disznótorok, melyek egészen a farsang végéig tartottak. Szent András napjához legközelebb eső vasárnap advent első vasárnapja, a karácsonyi várakozás és előkészület ideje, egyben az egyházi év kezdete. Az advent indulását hangos harangszó jelzi mindenhol, ettől kezdve lakodalmat, zenés-táncos összejövetelt nem tartanak.
Forrás: www.ezoterikus.hu