Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Migréned van? Lehet, hogy nagyot tévedsz!

Közzétéve: 2008. 05. 06. Forrás: www.orvostkeresek.hu
Értékelés
Ez a cikk 3548 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Kutatási eredmények szerint a szívbetegségek veszélye különösen azon hölgyek körében nagy, akiknél a fejfájás előtt szemkáprázás, látási zavar jelentkezik, vagy akár szokatlan szagokat is éreznek.
A fenti jelenségeket a migréntől szenvedők kisebb csoportja éli át, s a vizsgálatok szerint ők vannak nagyobb veszélyben. A migrén ennek ellenére sem jelent akkora kockázati tényezőt a szívbetegségek kialakulása szempontjából, mint a magas vérnyomás, koleszterinszint, vagy az elhízás, azonban a a szívinfarktus kialakulásának komoly előrejelzője lehet.

A probléma nem az alkalmazott gyógyszerekben keresendő. Migrénes rohamok esetén ugyanazon szereket, a megegyező mennyiségben alkalmazzák azok is akik átélik a fenti szemkáprázással járó jelenséget, s azok is, akik nem.

Az Archives of Internal Medicine folyóirat közlése szerint az összefüggés egyik oka az lehet, hogy a rendszeres migrénes rohamok következtében érelmeszesedés alakul ki. A feltételezés valóban kézenfekvőnek tűnik, hiszen a szívbetegségek is gyulladás következtében jelentkeznek. A migrénes rohamok pedig a szervezet válaszai a kialakult, s még fel nem ismert gyulladásra.

A látászavarokkal és szagérzékeléssel járó migrénes rohamok egy más feltételezés szerint fiatal felnőttkorban a később kialakuló szívbetegségek előrejelzői lehetnek. A két betegség között ugyanis genetikai összefügés is fennállhat.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy létezik olyan indok, aminél fogva még a legkellemetlenebb migrénes roham is hasznos lehet. Amennyiben tudjuk, hogy így a szívbetegség kialakulása is nagyobb, képesek vagyunk csökkenteni az egyéb rizikófaktorokat.

Rendszeres rohamoktól szenvedők esetében mindenképpen ajánlott a dohányzás abbahagyása, a vércukorszint ellenőrzése, a túlsúlytól való megszabadulás, a vérnyomás és a koleszterinszint normalizálása.
Forrás: www.orvostkeresek.hu

Bezárás