Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A Feng Shui titkos számai

Közzétéve: 2006. 11. 10. Írta: Szatmári Nóra - Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 5187 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A kínai emberek a Feng Shui mellett mélyen hittek, s a mai napig hisznek a számok varázslatos erejében. Minden számnak mágikus jelentést tulajdonítottak, s különös jelentést adtak mindegyiknek, - a kiejtésük alapján.
Ráadásul a számok összefüggtek az Öt elem tanával és a Lo Shu-val is, melyből a Bagua térkép is született. A számok segítségével a jövőt is behatárolták, és úgy vélték, ha megváltoztatják az életüket övező számokat, akkor jó irányba változik sorsuk is. Számukra a Feng Shui csak a számokkal lehet teljes.
Ez a leírás, csak az egyik megközelítését jelenti a Feng Shui és a kínai számmisztika összefüggésének!


Mint minden a természetben, a számokat is a jin és a jang elvéhez kötötték.
Jin számok: 2, 4, 6, 8
Jang számok: 1, 3, 5, 7, 9

A Jang minőségű számok növekedést és jólétet hoznak, fontosabb és jelentősebb a szerepük, mint a Jin számoknak. De rengeteg különböző szabály uralja a kínai számmisztikát, számos könyv írt ezekről.

Nézzük a számokat és a legfontosabb értelmezéseiket:

1. nagyon szerencsés szám. Jelentése: dicsőség, becsület. A 3-as számmal kombinálva szerencsétlen, ezért ezt kerüljük el házszámban, rendszámban, az esküvőnket 13.-ára sose tegyük!

2. Megduplázódást és szimmetriát jelöl. Kedvező szám, különösen, mert a jin-jang kettősségét szimbolizálja. Úgy ejtik, mint a 'könnyű' illetve a 'biztos' szót, és általában más számokkal kombinálják, hogy azok hatását emelje.
Pl.: 28 = könnyű/biztos virágzás. A megduplázódás és az összetartozás száma, nem véletlen, hogy a szerelmet is ez a szám jelképezi. Használd szerelmi életedben mindig valamilyen formában a kettes számot! (pl.: két gyertya, két delfin)

3. jelentése: növekedés, nagyon szerencsés számnak tartják, állandó gyarapodást hoz életünkbe. A kínaiaknak jó okuk van rá, hogy három piros szalaggal összekötött pénzérmét tartsanak maguknál. Tegyél te is ilyet a pénztárcádba, hogy gyarapítsd vagyonodat, s ajándékozz ilyet szeretteidnek!

4. szerencsétlen szám, jelentése: halál, utolsó számként sose szerepeljen!
Nagyon szerencsétlen szám, ezért minden esetben kombinálni kell egy másik számmal. Különösen akkor okoz bajt, ha számsorban utolsóként van jelen. Ne válassz ilyen számú házat, ilyen rendszámú autót vagy telefonszámot, és az első randit se tedd 4.-ére vagy 13-ra. Kerüld el minden hivatalos papír aláírását ezeken a napokon. De kerüld a 24 és a 104-es számot is.
Bevált megoldásként a 4-es számot be szokták karikázni. Ez körbezárja a 4-es szám által sugárzott szerencsétlenséget. Ha pl. cégünk névben szerepel a 4-es szám, biztos, hogy nem számíthatunk komoly sikerekre és bevételekre.

5. Népszerű szám, attól függetlenül, hogy jelentése 'semmi' vagy 'nem', főleg, ha páros számokkal áll, akkor az egyensúlyt szimbolizálja, kivéve a 8-ast, így nem szerencsés, hisz az annyit takar: 'nem virágzó'. Ha a 4-es számmal párosítjuk, akkor jelentősen oldjuk annak negatív hatásait.

6. jelentése: gazdagság, ősz, egyben a hosszú élet szimbóluma. Szintén nagyon kedvező szám. Ennek eredményeképpen a 666-os szám is kiváló, ellentétben a nyugati hiedelmekkel, amelyek az ördöggel kötik ezt össze.

7. jelentése: biztos, szerencsés. Kiváló, ha 2-vel vagy 8-cal párosítjuk > 72, 78, így jelentése: 'természetesen könnyű' illetve 'biztos virágzás'. Ha egy 7-es mellé csapsz egy négyest, garantált a szerencsétlenség. Tehát kerüld a 47-es vagy 74-es számkombinációt.

8. A megtöbbszörözés, a jólét, a gazdagság és a gyarapodás száma. Ezt tartják mind közül e legkedvezőbb számnak, mert ugyanúgy ejtik, mint a 'virágzó' szót. Ha a 8-ast használod, az hozzásegít a lelki és anyagi fejlődéshez. Ha fiú gyermekre áhítozol szintén a 8-ast, mint szimbólumot kell használni. Különösen kiváló, ha 8-as számú házban laksz. Ilyen napon írj alá fontos dokumentumokat, vagy menj munkamegbeszélésre, esetleg alapíts céget!
Üzleti téren az hozhat szárnyalást és profitot, ha valamilyen háromjegyű számot alkalmazunk. A kínaiak hatalmas előnyben részesítik a 888-as számot. Hihetetlen népszerűségnek örvend üzleti körökben. Jelentése: háromszorosan kedvező. (pl. cégnévbe illesztve vagy a logoban szerepeltetve)

9. jelentése: hosszú élet. Nagyon szerencsés és szimbolikus szám. A Feng Shui szerint tartsunk 9 halat, hogy megvédjük magunkat a nehézségektől. Ideális esetben esküvőnket olyan napra tegyük, mely tartalmazza a 9-es számot.


Forrás: Ezoterikus.hu